Közlekedési változások a Budaörs Fesztivál idején

Budapest, 2023. május 11. – Ezen a hétvégén a Budaörs Fesztivál miatt lezárják a budaörsi Szabadság utat a Károly király utca és a Petőfi Sándor utca között, május 12-én pénteken 23:50-től május 14-én, vasárnap 4:00-ig a közösségi közlekedés sem hajthat be az útszakara. Az erre közlekedő budaörsi és törökbálinti autóbuszok mindkét irányban terelve, a Károly király utca-Baross utca–Bretzfeld utca útvonalon közlekednek.

 

A budaörsi Szabadság út lezárása miatt a budaörsi és a törökbálinti autóbuszok közlekedése az alábbiak szerint alakul:

  • A 40-es, a 88-as, a 88A, a 140-es, a 140A, a 188-as, a 240-es, a 972-es és a 972B autóbusz a Szabadság út–Károly király utca–Baross utca–Bretzfeld utca–Szabadság út útvonalra terelve közlekedik, megállva a 287-es, a 288-as és a 40B buszjárat érintett megállóiban.  A felsorolt buszok az útvonalváltozás miatt külső végállomásuk felé nem érintik a Károly király utca és a Budaörs, városháza, belső végállomásuk felé pedig a Budaörs városháza és a Kisfaludy utca közötti megállóit.
  • A 40B autóbusz a Károly király utca–Baross utca útvonalra terelve közlekedik, megállva a 287-es és a 288-as busz érintett megállóiban. A buszjárat az útvonalváltozás miatt külső végállomása felé nem érinti a Károly király utca és a Lévai utca, belső végállomása felé pedig a Lévai utca és a Kisfaludy utca közötti megállóit.
  • A 287-es autóbusz a Károly király utca–Baross utca–Bretzfeld utca–Szabadság út útvonalra terelve közlekedik, megállva a 288-as és a 40B busz érintett megállóiban. A buszjárat az útvonalváltozás miatt egyik irányba sem érinti a Baross utca és a Budaörs, városháza közötti megállóit.
  • A 940-es autóbusz Budaörs felé a Szabadság út–Károly király utca–Baross utca–Bretzfeld utca–Szabadság út útvonalra terelve közlekedik, megállva a 287-es, a 288-as és a 40B buszjárat érintett megállóiban.  A buszjárat az útvonalváltozás miatt külső végállomása felé nem érinti a Károly király utca és a Budaörs, városháza közötti megállókat, Móricz Zsigmond körtér felé a Szabadság út–Bretzfeld utca–Baross utca–Károly király utca útvonalon közlekednek, belső végállomása felé pedig a Budaörs, városháza és a Baross utca közötti megállóit nem érintik, megállnak a 287-es és a 288-as busz érintett megállóiban.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.