Útfelújítás miatt szombattól változik a 149-es busz útvonala

Budapest, 2023. április 13. – Aszfaltozási munkák miatt megváltozik a forgalmi rend a II. kerületi Lóczy Lajos utcában, ezért április 15-től (szombattól) 21-ig a 149-es busz a Széll Kálmán tér irányában módosított útvonalon közlekedik.

Autóbusz, illusztráció.

A Lóczy Lajos utca felújítása miatt április 15-e és 21-e között a 149-es busz a Széll Kálmán tér irányában terelve közlekedik, nem érinti a Lóczy Lajos utca, a Hankóczy Jenő utca, a Zilah utca és a Ruszti út megállót. A terelőútvonalon két ideiglenes megállóban lehet felszállni a buszjáratra: a Bimbó úton a Gábor Áron utca kereszteződése előtt, valamint a Fillér utcában a Lévay utcai csomópont után.

Az útburkolat-felújítás a Gábor Áron utcától a Hankóczy Jenő utcáig tart. A kivitelezés során első ütemben a Fillér lépcső és a Hankóczy Jenő utca között egyirányúsítás lesz a Hankóczy Jenő utca felé, ezzel egy időben ugyanezen a szakaszon teljes parkolási tilalmat vezetnek be. A második ütemben a teljes Lóczy Lajos utcát lezárják, ekkor az egész utcában tiltva lesz a parkolás.