Új híd épül a II. kerületi Napraforgó utcánál az Ördög-árok felett

Budapest, 2023. április 17. Április 20-án, csütörtökön kezdődik, és mintegy négy és fél hónapon át tart a II. kerületi Napraforgó utca–Ördög-árok feletti új közúti híd építése a Napraforgó köznél, melyet a Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával a Budapest Közút Zrt. valósít meg. Április 20-tól, csütörtöktől a jelenlegi hidat lezárják. A Napraforgó utcát a Battai lépcsőnél található hídon át lehet megközelíteni.

A régi, háromnyílású, mindössze 16 tonna teherbírású és járdával nem rendelkező hidat a pillérekkel és az alapokkal együtt elbontják. A két új hídfő megépítését követően 11 tartógerendát helyeznek az új támaszokra, majd helyszíni betonozással elkészítik a vasbeton pályalemezt, amelyen egy 3,8 méter széles kocsipályát, és az egyik oldalon egy 1,5 méter széles gyalogos járdát alakítanak ki.

Az új hídnak nem lesz pillére a mederben, hanem egy nagyobb, mintegy 8 méter nyílású híd épül. A 80 tonna teherbírású, 9,31 méter hosszú vasbeton híd korlátja a környék Bauhaus stílusú házaihoz igazodik majd.