Így változik a közösségi közlekedés Dél-Budán

Budapest, 2023. február 13. – Tovább javulnak a közösségi közlekedési kapcsolatok a XI. és a XXII. kerületben február 18-tól, szombattól. Több buszjárat érinti ezentúl Nagytétény- Diósd vasútállomást, és könnyebbé válik a Savoya Park megközelítése is. A fejlesztések a nemrégiben lezajlott társadalmi egyeztetés után valósulnak meg.

A közelmúltban lezajlott társadalmi egyeztetés eredményének kiértékelése után a BKK tovább fejleszti a dél-budai térség közösségi közlekedési kapcsolatait. Február 18-ától, szombattól a 33-as busz Nagytétény-Diósd vasútállomásig közlekedik, így jelentősen könnyebbé válik az átszállás a buszok és a vonatok között. Ezzel egyidőben a 13-as busz meghatározott reggeli menetei szintén érintik a vasútállomást.  A 133E busz ezentúl hosszabb útvonalon, az Erdélyi utca helyett Nagytétény, ipartelepig jár majd. Február közepétől új járat is indul a XI. kerületben: a 33A busz a reggeli csúcsidőben közlekedik majd a Móricz Zsigmond körtér és az Építész utca között.

Így változik a közösségi közlekedés a térségben február 18-tól, szombattól:

  • 33-as busz: Ezentúl a Móricz Zsigmond körtér és Nagytétény-Diósd vasútállomás között közlekedik, Nagytétény, ipartelep a továbbiakban a 133E busszal érhető el. A busz a jövőben a Savoya Parkot is érinti. Betétjárat indul 33A jelzéssel a Móricz Zsigmond körtér és az Építész utca között. Követési ideje alapvetően nem változik, hétköznapokon jellemzően 15, hétvégén jellemzően 20 percenként, a vonatokhoz hangoltan indul. A délutáni csúcsidőszakban ezen felül a Kondorosi úttól a Móricz Zsigmond körtér felé továbbra is indulnak sűrítő autóbuszok.
  • 33A busz: Új járat indul a Móricz Zsigmond körtér és az Építész utca között. A járat munkanapokon a reggeli csúcsidőben közlekedik csak az Építész utca felé 15 percenként.
  • 133E busz: Meghosszabbított útvonalon, Nagytétény, Erdélyi utca helyett a 33-as autóbusz korábbi útvonalán Nagytétény, ipartelepig közlekedik. Pesti végállomása nem változik, továbbra is Újpalotáig jár a busz. Követési ideje nem változik.
  • 13-as busz: A Barackos út / Angeli utca és az Angeli utca / Nagytétényi út közötti szakaszon, Budatétény vasútállomás (Campona) végállomás felé a reggeli csúcsidőszakban, a menetrendben megjelölt időpontokban, betér Nagytétény-Diósd vasútállomáshoz.

Az utazás megtervezéséhez is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.