A vonatokhoz igazodik egyes rákoscsabai buszok menetrendje

Budapest, 2022. december 9.  December 10-én megváltozik a vasúti menetend a hatvani vasútvonalon (80a), amely több, Budapesten belül megálló vonat közlekedését is érinti. Ezzel egyidőben a BKK a Rákoscsaba, illetve Rákoscsaba-újtelepen megálló vonatokhoz igazítja egyes vonatra ráhordó rákoscsabai járatok, a 269-es, a 297-es és 298-as buszok közlekedését.

A hatvani vasútvonalon (80a) december 10-től érvényes menetrendhez igazodik a Rákoscsabán közlekedő 269-es, 297-es és 298-as buszok indulási ideje december 12-től, hétfőtől. A járatok ezentúl a nap többi részéhez hasonlóan a reggeli csúcsidőszakban is 30 percenként indulnak, ezért a BKK arra kéri ügyfeleit, hogy figyeljék a menetrendi tájékoztatókat.

A 269-es busz Rákocsaba vasútállomás és a Színes utca között, a 297-es busz Rákoscsaba-újtelep vasútállomás és a Nyeremény utca között, a 298-as busz Rákoscsaba vasútállomás és a Zimonyi utca között jár. A három járat a reggeli és a délutáni csúcsidőszakon kívül igényvezérelten közlekedik, azaz csak akkor indulnak, ha a BKK ügyfelei jelzik utazási szándékukat telefonon (+36 1 325 52 55), vagy a BKK oldalán.

A járatok menetrendje a BKK oldalán is elérhető, de az utazás során érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.