Sűrűbben indulnak csúcsidőben a 136-os buszok november 2-ától

Budapest, 2022. október 28. – Tovább javulnak novembertől a Havanna-lakótelep közösségi közlekedési kapcsolatai. A 136-os busz ezentúl gyakrabban indul, és az ügyfelek nagyobb kapacitású járművekkel találkozhatnak a vonalon, a 132E busz pedig mindkét irányban megáll a kispesti Kossuth térnél.

A Budapesti Közlekedési Központ november 2-ától tovább bővíti a Havanna-lakótelep és Kőbánya-Kispest közötti vonal szolgáltatását. A 132E buszok ezentúl megállnak a Kispest, Kossuth tér, illetve a Simonyi Zsigmond utca megállókban is, így ezzel a járattal is elérhető az Üllői út a Havanna-lakótelep felől. Az idén nyáron elindított vonalon továbbra is szóló buszok közlekednek. Kifejezetten a Templom téri forgalomhoz igazodva csúcsidőben 20-24 percenként indulnak. Hétköznapokon 5:30 körül indul az első járat, az utolsó pedig 21 óra körül, így a 136-os busz sűrűbben tud indulni a hajnali és a késő esti időszakokban.

A 136-os busz vonalán hétköznap csúcsidőszakban 10-12 percenként – a megnövekedett utasforgalomhoz igazodva – csuklós buszok közlekednek. A 142E vonalon szombaton is szóló buszok járnak.