Változás a H8-as HÉV közlekedésében október 4–17. között

Budapest, 2021. október 1. – A H8-as HÉV pályakarbantartás miatt október 4-től, hétfőtől, október 17-ig, vasárnapig rövidített útvonalon, az Örs vezér tere és Gödöllő, Szabadság tér között jár. Gödöllő, Szabadság tér és Gödöllő, Palotakert között a H8-as pótlóbusszal lehet utazni, amely érinti a Gödöllő HÉV-állomást is. Az éjszakai 992-es busz is módosított útvonalon jár Gödöllőn.

Gödöllő, Erzsébet parknál a HÉV-szerelvények mindkét irányban a Gödöllő irányú peron mellett állnak meg, Gödöllő, Szabadság tértől pedig a Gödöllő irányú peron mellől indulnak az Örs vezér tere felé.

Október 6-án és 7-én, szerdán és csütörtökön, mindkét napon 20 órától üzemzárásig a HÉV-szerelvények Ilonatelepnél, Kistarcsa, kórháznál, Zsófialigetnél és Kerepesnél mindkét irányban a Gödöllő irányú peronok mellett állnak meg.

Október 9-én és 10-én, illetve 16-án és 17-én, két hétvégén a Gödöllő, Szabadság tér felé közlekedő vonatok Mogyoródnál és Szentjakabnál az Örs vezér tere irányú peronok mellett állnak meg.

Október 3-a és 17-e között a 992-es éjszakai járat módosított útvonalon közlekedik Gödöllő, Szabadság tér H és Gödöllő H között. Az autóbuszok a Szabadság út helyett az Ady Endre sétányon közlekednek, ezért ellenkező irányból érintik a Gödöllő, Palotakert H ideiglenes végállomást, ahonnan Gödöllő H és a Cinkotai autóbuszgarázs felé is az eredetileg Cinkota irányú megállóból indulnak az autóbuszok.

További részletek a MÁV-HÉV oldalán.