Felújítás kezdődik az Október huszonharmadika utca környékén – szeptember 18-tól megváltozott útvonalon közlekednek a buszok

Budapest, 2021. szeptember 16. – Felújítják az Október huszonharmadika utca és az Irinyi József utca környékét, ezért forgalomkorlátozásra kell számítani 2021. szeptember 14-től november 15-ig. A forgalmi változások a közösségi közlekedést is érintik.

Felújítják a XI. kerületi Október huszonharmadika utcát és az Irinyi József utcát a Fehérvári út és a Bogdánfy utca között. A munkálatok több ütemben zajlanak majd. Az átépítés várhatóan 2022 júliusában fejeződik be.

Az első ütem 2021. szeptember 18-án kezdődik. A Petőfi híd felé vezető oldalt lezárják a Fehérvári úttól a Bercsényi utcáig, közműépítés miatt. A forgalmat a Bocskai út felé vezető útra terelik át. Emellett lezárják az Irinyi József utcában a külső sávot a Budafoki út és a Bogdánfy utca között.

Szeptember 18-tól várhatóan egy hónapig

  • az Október huszonharmadika utcában a Fehérvári út és a Bercsényi utca közötti megállóhelyek ideiglenesen szünetelnek, a 153-as, a 154-es, a 212-es és a 918-as autóbuszokra a Bocskai úton lehet felszállni;
  • az 53-as, a 150-es, valamint a 154-es autóbuszok csak Újbudáig közlekedő járatai a Kosztolányi Dezső tértől a Bartók Béla úton haladnak, és az Újbuda-központ végállomás helyett a Móricz Zsigmond körtérnél szállítják le az utasokat. A buszokra a Fehérvári úton kijelölt ideiglenes megállóhelyeken, valamint a Bocskai úton, a Fehérvári út kereszteződésénél lehet felszállni;
  • az 58-as autóbuszok a Kosztolányi Dezső tértől a Bartók Béla úton haladnak, és a Móricz Zsigmond körtérig, a Karinthy Frigyes úton kijelölt végállomásig közlekednek. A Móricz Zsigmond körtértől a Budafoki út érintésével érik el Újbuda-központot, ahol a buszokra a Bocskai úton, a Fehérvári út kereszteződésénél lehet felszállni.

 

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.