Útfelújítás miatt módosított útvonalon közlekednek a 124-es és a 224-es autóbuszok

Budapest, 2021. július 29. Egyirányúsítják a Bogáncs utcát, az Esthajnal utcát pedig lezárják útfelújítás miatt. Az erre közlekedő 124-es és 224-es autóbuszok módosított útvonalon közlekednek.

2021. augusztus 2-tól, hétfőtől várhatóan szeptember végéig útfelújítási munkákat végeznek a XV. kerületi Bogáncs utcában a Külső Fóti út és az Esthajnal utca között, valamint az Esthajnal utcában a Szántóföld utca és a Bogáncs utca között.

A munkavégzés ideje alatt a Bogáncs utcát egyirányúsítják a Külső Fóti út és az Esthajnal utca között, illetve az Esthajnal utcát lezárják a Szántóföld utca és a Bogáncs utca között, ezért az erre közlekedő 124-es és 224-es autóbuszok terelve közlekednek.  

 

A 124-es autóbusz közlekedése 

A 124-es autóbusz Rákospalota, Bogáncs utca felé az Esthajnal utca helyett a Károlyi Sándor úton közlekedik, ezért nem érinti az Esthajnal utcában található megállóhelyeit. A járatra a Károly Sándor úton lévő 125-ös autóbuszok megállóhelyein, a Szántóföld úton a 225-ös autóbusz megállóhelyén, valamint az Esthajnal utca kereszteződése előtt kijelölt ideiglenes megállóhelyen lehet le- és felszállni.

A busz a Bosnyák tér felé a Bogáncs utca helyett a Mogyoród útján közlekedik. A járat a Bogáncs utcában és az Esthajnal utcában található megállóhelyeit nem érinti, helyette a Külső Fóti úton a Bogáncs utca kereszteződése előtt, valamint a Mogyoród útján a Csobogós utca kereszteződése előtt kijelölt megállóhelyeken lehet le- és felszállni.

 

A 224-es autóbusz közlekedése 

A 224-es autóbusz Újpalota, Szentmihály út felé a Bogáncs utca helyett a Mogyoród útján közlekedik, ezért a Bogáncs utcában és az Esthajnal utcában található megállóhelyeit nem érinti. Helyette a Külső Fóti úton a Bogáncs utca kereszteződése előtt, és a Mogyoród útján a Csobogós utca kereszteződése előtt kijelölt megállóhelyeken lehet le- és felszállni.