Lezárják a XXII. kerületi Kossuth Lajos utcát egy szakaszon

Budapest, 2021. július 1. – Gázvezeték-építés miatt július 3-tól, szombattól előreláthatólag augusztus 31-ig lezárják a XXII. kerületi Kossuth Lajos utcát a Savoyai Jenő tér és a Donszky Árpád utca között. A lezárás miatt – sebességkorlátozás mellett – ideiglenesen kétirányúsítják a Mária Terézia utcát a Savoyai Jenő tér és a Tóth József utca között.

A lezárás érinti a közösségi közlekedést is:

A 33-as, az 58-as, a 114-es, a 133E, a 141-es, a 158-as, a 213-as, a 214-es és a 250-es buszok, illetve a 941-es, a 973-as és a 973A éjszakai járatok Budatétény, illetve Budafok-felsőváros felé a Savoyai Jenő térnél, a Városház térnél és a Tóth József utcánál a megszokottól eltérő helyen, a Kossuth Lajos utca helyett a Leányka utcában, illetve a Mária Terézia utcában állnak meg.

A 241A és a 251A buszok nem érintik a Kossuth Lajos utcában lévő Városház tér elnevezésű megállót, a buszokra a Városház térnél lehet felszállni.

A 241-es busz a Savoya Park felé nem érinti a Kossuth Lajos utcában és Mária Terézia utcában lévő Városház tér megállót, viszont megállnak 251-es buszok Városház tér és Budafoki Szomszédok Piaca megállóiban.

A 241-es és a 251-es buszok a Lomnici utca, illetve Kelenföld vasútállomás M felé nem érintik a Savoyai Jenő tér és a Kossuth Lajos utcában lévő Városház tér megállóikat, viszont megállnak a Savoyai Jenő térnél a Leányka utcában lévő ideiglenes megállóhelyen.

A 250B busz Kelenföld vasútállomás M felé nem érinti az eddigi a Kossuth Lajos utcában lévő Városház tér és Tóth József utca megállókat. Az érintett helyeken a Mária Terézia utcában létesített ideiglenes megállóhelyen állnak meg a buszok.

Utazásuk megtervezéséhez érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.