Pótlóbusz jár ideiglenesen az 51-es és az 51A villamosok helyett a Mester utcában

Budapest, 2021. június 8. – A IX. kerületi Mester utcában közművezetéket javítanak, ezért június 9-étől, szerdától június 13-áig, vasárnapig az 51-es és az 51A villamos helyett pótlóbusz közlekedik a Haller utca és a Mester utca/Ferenc körút között.

Az 51-es és az 51A villamosok június 9-étől, szerdától június 13-áig, vasárnapig nem járnak a Mester utcában a Haller utca és a Mester utca/Ferenc körút között; a Mester utca/Ferenc körút végállomás helyett a Közvágóhídhoz közlekednek és a 24-es villamos megállóhelyein állnak meg. A kimaradó Mester utcai megállóhelyek pótlására az 51-es pótlóbusz közlekedik. A pótlóbusz körjáratként jár és az alábbi megállóhelyeken áll meg:

  • Mester utca / Ferenc körút: az 51-es villamos leszállóhelye a Mester utcában,
  • Boráros tér H: a 254M autóbusz felszállóhelye,
  • Haller utca / Soroksári út: a 24-es villamos megállóhelye a Haller utcában (átszállóhely a pótlóbuszról a villamosra),
  • Haller utca / Mester utca: a villamospótló megállóhelye a Mester utcában a Haller utca kereszteződésénél (átszállóhely a villamosról a pótlóbuszra),
  • Bokréta utca: az 51-es villamos megállóhelye a Mester utcában.

A módosított útvonalon közlekedő 51-es és 51A villamos a belvárosból elérhető a 2-es és a 2M villamossal, illetve a 23-as, a 23E, a 223M, az 54-es és az 55-ös autóbusszal is a Soroksári úton a Haller utcánál.

Utazása megtervezéséhez továbbra is használja a BKK FUTÁR utazástervezőt.