Közlekedés a Magyar Kupa-döntő labdarúgó-mérkőzés ideje alatt

Budapest, 2021. május 3. – Ma este tartják a Magyar Kupadöntő labdarúgó-mérkőzést a Puskás Arénában. A stadion környékén 17:00-tól 23:00-ig számos változásra kell számítani. Lezárják a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, valamint az Ifjúság útját. Az aréna környéken korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a BKK kéri, hogy közösségi közlekedéssel közelítsék meg a mérkőzés helyszínét – ennek gördülékenységét a BKK járatsűrítésekkel is biztosítja. Az M2-es és M4-es metró, valamint az 1-es villamos a mérkőzés után a megszokottnál sűrűbben indul.

Eljutás a stadionba

A stadionba a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől lehet belépni.

A stadion gyalogosan nem csak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keleti pályaudvartól, a Verseny utcán át is megközelíthető.

A környéken korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért kérjük a szurkolókat, hogy közösségi közlekedéssel közelítsék meg az arénát – ennek gördülékenységét járatsűrítésekkel is biztosítjuk.

A Puskás Aréna megközelítésére az M2-es és az M4-es metróvonalakat, valamint az 1-es villamost javasoljuk. Az M2-es és az M4-es metró, valamint az 1-es villamos a mérkőzés előtt és után is a megszokottnál sűrűbben közlekedik.

A Thököly úton közlekedő buszok mindegyike megáll 17:00 és 23:00 között a Reiner Frigyes park és a Thököly út / Stefánia út megállóhelyen.

Közlekedési változások 17:00-től 23:00-ig

A 30-as autóbuszok mindkét irányban a Thököly úton közlekednek, nem érintik a Verseny utcai megállót.

A Stefánia út lezárása miatt a 75-ös trolibuszok terelve, a Puskás Ferenc Stadion helyett a Keleti pályaudvarig közlekednek a 79-es trolibusz vonalán.

A 77-es trolibuszok módosított útvonalon, a Stefánia út helyett a Hungária körúton járnak, a Puskás Ferenc Stadionnál a Hungária körúton a Stefánia út és a Kerepesi út között kijelölt megállóban lehet felszállni.

A Puskás Ferenc Stadionnál a 95-ös buszra a Hungária körúton a 901-es éjszakai busz dél-Buda irányú megállóhelyén, a 130-as buszra pedig a Hungária körúton a 75-ös trolibusz végállomásán lehet felszállni.

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.