Változik a forgalmi rend az Üllői út - Könyves Kálmán körút csomópontban az M3 metróvonal rekonstrukciójához kapcsolódóan

Az M3 metróvonal felújításának részeként a Népliget állomásnál liftet építenek, ezért az Üllői út -  Könyves Kálmán körút csomópontban a népligeti felüljáró mellett, a Rákóczi híd irányába tartó két balra, illetve a Hungária körút irányába tartó egy jobbra kanyarodó forgalmi sávot lezárják 2020. március 7-től, várhatóan augusztusig. A forgalmi rend módosításhoz szükséges útépítési munkálatok elkezdődtek, azonban ezen feladatokra jórészt éjszaka kerül sor, így az építés során napközben komolyabb fennakadásra nem kell számítani.

A lezárt sávok helyett a felüljáró másik oldalán, a városhatár irányába vezető oldalra kerül egy vegyes, jobbra és balra kanyarodást lehetővé tévő forgalmi sáv. Az átvezetett sáv helyigénye miatt a Könyves Kálmán körútról az Üllői út, városhatár irányába kanyarodó két balra kanyarodó sávból a munkálatok idejére egyet lezárnak. A biztonságos jobbra kanyarodás miatt a felüljáró alatt, a Könyves Kálmán körúton új jelzőlámpás kordont alakítanak ki.

Az ideiglenes forgalmi rend ideje alatt javasoljuk a csomópontot a Vajda Péter út – Könyves Kálmán körút csomópontban, vagy a felüljárón át közlekedve elkerülni.

Kérjük, hogy az érintett útszakaszokon fokozott figyelemmel közlekedjenek.