Pótlóbusz jár a H8-as HÉV helyett Kerepes és Gödöllő között az október 5-6-i hétvégén

A H8-as HÉV rövidített útvonalon, az Örs vezér tere és Kerepes között jár a 2019. október 5-6-i hétvégén, mert a vonalon pályakarbantartást végeznek. Kerepes és Gödöllő között pótlóbusszal lehet utazni: a H8 jelzésű autóbusz Kerepes és Gödöllő között – Szentjakab kivételével – minden HÉV megállóhelyhez tartozó buszmegállóhelyet érint; a H8E autóbusz szintén Kerepes és Gödöllő között jár, de Szilasligetre és Mogyoródra nem tér be; Szentjakab pedig a H8SZ jelzésű, igényvezérelt pótlóbusszal közelíthető meg Mogyoródról.

Rövidített útvonalon, az Örs vezér tere és Kerepes között jár a H8-as HÉV október 5-én, szombaton és 6-án, vasárnap, mert Kerepes és Gödöllő között pályafelújítás lesz. A kimaradó szakaszon pótlóbusszal lehet utazni, az alábbiak szerint:

  • H8-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik Gödöllő és Kerepes között. Ez a pótlóbusz Szentjakab kivételével minden HÉV-megállóhely közelében megáll a 992-es éjszakai buszjárat útvonalát követve; Gödöllő, Erzsébet parknál pedig a Táncsis Mihály úton, a Kossuth Lajos utca kereszteződésénél lehet felszállni rá.
  • H8E jelzéssel gyorsjárati pótlóbusz közlekedik Gödöllő és Kerepes között: ez a pótlóbusz nem tér be Szilasligetre és Mogyoródra, továbbá Szentjakab megállóhelyet szintén nem érinti. A pótlóbuszra a 992-es busz Kerepes, Szilasligeti elágazás megállójában, majd a Táncsis Mihály úton, a Kossuth Lajos utca kereszteződésénél, ezt követően pedig a 992-es busz gödöllői megállóiban lehet felszáll
  • Szentjakab megállóhely a H8SZ jelzésű pótlóbusszal érhető el, amely Mogyoród és Szentjakab között, igényvezért, Telebusz-rendszerben közlekedik, azaz csak akkor indul el, ha erre az utasok részéről igény jelentkezik. Az utazási szándékot a +3620-459-9458-as telefonszámon lehet jelezni, legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel.

Budapest, 2019. október 4.

Budapesti Közlekedési Központ