Pótlóbusz jár az 51-es és az 52-es villamos helyett Pesterzsébeten október 19-től 31-ig

Az 51-es, az 51A és az 52-es helyett összevontan, 51-52 jelzéssel közlekednek a villamosok a Mester utca / Ferenc körút és a Határ út M között 2019. október 19-től, szombattól 31-ig, csütörtökig, mert villamosvágány-felújítást végeznek a Határ út és a Jókai Mór utca csomópontjában. Az 51-es és az 52-es villamosvonal kimaradó szakaszain, Gubacsi út / Határ út és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között pótlóbusz közlekedik.

Az 51-52-es villamos a pesterzsébeti hurkokban található megállókat nem érinti, azok az 52-es jelzésű pótlóbusszal érhetők el. A pótlóbusz a Gubacsi út / Határ út és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között az 52-es villamos vonalát követi. A pótlóbuszra az 52-es villamos megállóhelyein vagy az annak környezetében található autóbuszmegállókban lehet felszállni. A pótlóbuszról a villamosra az Ősz utca megállóhelyen, míg a villamosról a pótlóbuszra a Gubacsi út/Határ út megállóhelyen érdemes átszállni. Pesterzsébeten a villamos által nem érintett térségből a belváros felé a 23-as, 23E és 223M autóbusszal, a Határ út felé a 66-os és a 123-as autóbusszal is lehet utazni.

A villamos és a pótlóbusz közötti átszállás esetén nem szükséges új menetjegyet kezelni, a már érvényesített jeggyel lehet továbbutazni – abban az esetben is, amennyiben az 51-52-es villamossal és a pótlóbusszal utazva kétszeri átszállás szükséges.

A villamospótlás ideje alatt is érdemes utazásukat a BKK FUTÁR alkalmazással megtervezni, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat ajánlja fel úti céljuk eléréséhez.

Budapest, 2019. október 15.

Budapesti Közlekedési Központ