Közlekedési változások október 3-án este a Groupama Aréna környékén labdarúgó mérkőzés miatt

FTC – Ludogorec UEFA Európa Liga labdarúgó-mérkőzést játszanak 2019. október 3-án, csütörtökön a ferencvárosi Groupama Arénában. A stadion kényelmesen megközelíthető közösségi közlekedéssel az 1-es villamossal a Népliget megállóig, vagy a belváros felől az M3-as metróval a Nagyvárad térig utazva. Biztonsági intézkedésként lezárják 18 óra és 23:30 között az Albert Flórián utat, valamint várhatóan 20:40 és 21:20 között az Üllői út szervizútját a Groupama Aréna és a felüljáró között.

A forgalomkorlátozások miatt várhatóan 18 óra és 23:30 között

  • a 200E autóbusz módosított útvonalon közlekedik, ezért a Liszt Ferenc Airport felé a Nagyvárad térnél az Orczy úton, a Népligetnél a Planetáriummal szemben, a 194M autóbusz megállóiban áll meg.
  • a 254M autóbuszra a Nagyvárad téren az Üllői úton, a Vágóhíd utca kereszteződése előtt lehet felszállni.

Várhatóan 20:40 és 21:20 között az M3-as pótlóbusz Kőbánya-Kispest felé módosított útvonalon közlekedik, ezért a Nagyvárad térnél az Üllői úton, az egyetem melletti leszállóhelyen lehet rá felszállni, a Népligetnél pedig a 194M autóbusz megállójában, a Planetáriummal szemben áll meg.

Az M3-as metró, az 1-es villamos, illetve az M3-as pótlóbusz a mérkőzés végén szükség esetén a megszokottnál sűrűbben indul, illetve biztonsági okokból korlátozhatják az 1-es villamos Albert Flórián úti megállóhelyének forgalmát.

Utazásukat érdemes előre megtervezni a BKK FUTÁR alkalmazás igénybevételével, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez.

Aki nem rendelkezik a járatokra érvényes bérlettel, annak érdemes előre megvásárolnia menetjegyét. A mérkőzésről távozók a Népliget vagy Nagyvárad tér metróállomásnál a nap 24 órájában rendelkezésre álló jegy- és bérletkiadó automatákból is megvehetik a menetjegyüket.

Budapest, 2019. október 2.

Budapesti Közlekedési Központ