Forgalomkorlátozások és közlekedési változások a Hősök tere környékén október 18-20. között a Nemzeti Vágta miatt

A Nemzeti Vágtát idén október 19-én, szombaton és 20-án, vasárnap rendezik a Hősök terén. Forgalomkorlátozásokra már 18-án, pénteken számítani kell: az előkészületek miatt délutántól lezárják az Andrássy  utat a Bajza utcától, a Hősök terét és több környező utcát, illetve a Dózsa György utat is a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között. A korlátozások miatt változik az érintett közösségi közlekedési járatok, a 20E, a 30-as buszcsalád, a 105-ös és a 979-es busz, továbbá a 75-ös trolibusz útvonala.

A Nemzeti Vágta miatt lezárják a forgalom elől október 18-án, pénteken 16 órától 21-én, hétfőn hajnalig az Andrássy utat a Bajza utca és a Dózsa György út között, a Hősök terét, az Állatkerti körutat a Gundel Károly úttól, a Kós Károly sétányt a Hermina úttól, továbbá az Olof Palme sétányt a Zichy Mihály út és a Hősök tere között és a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között.

A forgalomkorlátozások miatt az alábbi változásokra kell számítani a közösségi közlekedésben:

-          Amennyiben a résztvevők száma miatt biztonsági intézkedésként indokolt, lezárhatják a forgalom elől az M1-es metró Hősök tere megállóhelyét; ilyen esetben a kisföldalatti megállás nélkül áthalad az állomáson.

-          A 105-ös busz október 18-án, pénteken 16 órától 20-án, vasárnap az utolsó járatindulásig az Andrássy út lezárt szakasza helyett az Apor Vilmos tér felé a Szondi utcán, a Gyöngyösi utca felé pedig a Podmaniczky utcán át közlekedik, ezért egyik irányba sem érinti a Hősök tere és a Bajza utca megállót. A terelt vonalszakaszon a 105-ös buszra a 72-es troli érintett megállóiban lehet felszállni.

-          A 20E busz október 19-én, szombaton 8 és 20 óra, valamint 20-án, vasárnap 8 és 22 óra között a Dózsa György út lezárt szakasza helyett a Hungária körúton közlekedik, ezért nem érinti a Hősök tere megállót. Az Ötvenhatosok terén a 30-as buszcsalád járatainak megállójában, a Kacsóh Pongrác útnál pedig az éjszakai járatok megállójában lehet felszállni rá.

-          A 30-as, a 30A és a 230-as busz október 19-én, szombaton 8 és 20 óra, valamint 20-án, vasárnap 8 és 22 óra között a Dózsa György út lezárt útszakaszát a Városligeten át kerüli el, ezért nem érinti a Hősök tere és a Benczúr utca megállót, továbbá a Keleti pályaudvar felé a Damjanich utca / Dózsa György út megállót sem. A terelt vonalszakaszon a 70-es és a 72-es troli érintett megállóiban lehet felszállni rá.

-          A 75-ös trolibusz október 19-én, szombaton 8 és 20 óra, valamint 20-án, vasárnap 8 és 22 óra között a Dózsa György út lezárt szakasza helyett a Hermina úton át közlekedik, ezért nem érinti a Zichy Géza utca és a Hősök tere közötti megállóit. A 72-es és a 74-es troli érintett megállóiban lehet felszállni rá.

-          A 979-es busz az október 18-ról 19-re, péntekről szombatra, a 19-ről 20-ra, szombatról vasárnapra, valamint a 20-ról 21-re, vasárnapról hétfőre virradó éjszaka az Andrássy út lezárt szakasza helyett – Újpalota felé a Kodály köröndtől, Csepel felé pedig a Bajza utcáig – a 70-es trolibusz útvonalára terelve közlekedik, ezért nem érinti a Bajza utca, a Benczúr utca és a Damjanich utca / Dózsa György út megállóhelyét.