Lezárják a Lánchidat rendezvény miatt szeptember 29-én kora este

2019. szeptember 29-én, vasárnap kora este rendezvényt tart az Egészség Hídja Összefogás. A mellrák elleni küzdelmet népszerűsítő esemény idejére, várhatóan 18:00 és 19:30 között lezárják a forgalom elől a Lánchidat, ezért a 16-os és a 16B autóbusz rövidített útvonalon – pesti vonalszakaszát nem érintve – a Clark Ádám térig közlekedik, a 105-ös busz pedig az Erzsébet hídon halad át Buda és Pest között.

A 16-os és a 16B autóbusz ebben az időszakban rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér, illetve a Dísz tér és a Clark Ádám tér között közlekedik, nem érintik a Széchenyi István tér és a Deák Ferenc tér közötti megállókat. A Budai Vár ebben az időszakban a belváros felől csak a Széll Kálmán tér felől érhető el közösségi közlekedéssel.

A 105-ös autóbusz a rendezvény idején a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik, egyik irányba sem érinti a Széchenyi István tér megállót, továbbá budai végállomása felé a Deák Ferenc tér M és a Hild tér megállóhelyet sem. Terelt vonalszakaszán a 105-ös buszra • a Gyöngyösi utca felé az 5-ös busz Döbrentei tér és Március 15. tér megállójában, majd az Eötvös téri villamospótló-megállóban, • az Apor Vilmos tér felé a 9-es busz Deák Ferenc tér, valamint a 8E busz Ferenciek tere, Március 15. tér és Döbrentei tér megállójában lehet felszállni.

Budapesti Közlekedési Központ