A Kalitka utca és a Veres Péter út közötti szakasz egyirányúsításával folytatódik a Baross Gábor utcai közműépítés

Folytatódik a XVI. kerületi Baross Gábor utcában zajló közműépítés, amelynek újabb üteme lép életbe 2019. augusztus 26-án, hétfőn: ettől a naptól várhatóan október elejéig a Veres Péter út irányába egyirányúsítják a Baross Gábor utcát a Kalitka utca és a Veres Péter út szervizútja közötti szakaszon. A forgalomkorlátozás miatt változik a 44-es, a 46-os, a 996-os és a 996A busz útvonala.

Az érintett buszjáratok közlekedése az alábbiak szerint változik:

  • A 44-es autóbusz a Centenáriumi lakótelep felé nem érinti a Gida utca megállóhelyet. Módosított útvonalán a buszjáratra az Örs vezér tere irányú Margit utca megállóban lehet felszállni.
  • A 46-os autóbusz a Centenáriumi lakótelep felé nem érinti a Gida utca megállóhelyet.
  • A 996-os és a 996A autóbusz Újpest-központ felé nem érinti a Mátyásföld, Imre utca H és a Gida utca megállóhelyet. Módosított útvonalán a buszjáratra az Örs vezér tere irányú Margit utca megállóban lehet felszállni.
  • A belváros felől érkező 908-as buszról Újpest-központ felé Mátyásföld, Imre utca helyett a Bökényföldi út megállónál leszállva, a Veres Péter út megállóban tudnak felszállni a 996-996A buszjáratra.

Utazásukat érdemes előre megtervezni a BKK FUTÁR alkalmazással, amely valós idejű járatinformációk alapján az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez.