Változik a 16-os, a 16A és a 116-os autóbusz közlekedése 2019. május 21-én délelőtt ünnepség miatt

A Budai Várban 2019. május 21-én, kedden délelőtt több helyszínen ünnepséget tartanak a Magyar Honvédelem Napja alkalmából. Várhatóan 10.30 és 12.00 óra között a Dísz teret lezárják, ezért a 16-os autóbusz ebben az időszakban nem közlekedik, a Budai Vár területe közösségi közlekedéssel csak a Széll Kálmán tér felől a sűrűbben induló 16A autóbusszal érhető el.

Az ünnepség idejére lezárják a közúti forgalom elől a Dísz teret. A 16-os autóbusz ebben az időszakban nem közlekedik. A 16A és a 116-os autóbusz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Szentháromság tér között közlekedik, ezért nem érinti a Dísz teret. Az autóbuszokra a Szentháromság téren az Országház utcában, a Szentháromság utca kereszteződése előtt lehet felszállni.

A budai Várba a Deák Ferenc térről az M2-es metróval a Széll Kálmán térig utazva, majd onnan a sűrűbben induló 16A autóbusszal juthatnak el.

Utazásukat megtervezhetik a BKK FUTÁR alkalmazással, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez.