Új, a buszközlekedést segítő forgalmi rend a Thököly út és a Róna utca csomópontjában

A Thököly úton közlekedő, a belváros felé tartó buszjáratok (7-es, 8E, 108E, 110-es, 112-es, 133E, 907-es és 979-es) forgalmának zavartalanabbá és gördülékenyebbé tétele érdekében módosult a közúti forgalmi rend a Róna utca kereszteződésénél.

A Thököly úton a kereszteződés előtt az úttest jobb szélén lévő autóbuszsáv folyamatosan belevezet a kereszteződés után található buszöbölbe. (Korábban a Róna utca két úttestje közötti szakaszon a külső sáv már nem volt buszsávnak jelölve.) A belváros felé tartó közúti forgalmi sávban haladóknak ezentúl nem kell majd sávot váltaniuk, a Tisza István tér buszmegálló után a belső sáv kihúzódik majd a jobb oldalra. A középen vezetett autóbuszsáv a buszmegálló után nyílik ki.

Az új forgalmi rend kialakításának feltétele volt a Kerepesi út felől a Róna utcán érkezők számára balra, a Thököly útra történő kanyarodás megtiltása. Ez az útirány mostantól minimális kerülővel, a Thököly úti csomóponton való áthaladás után, a benzinkút előtti visszafordulással, majd jobbra kanyarodással elérhető el.

Budapest, 2019. május 31.

Budapesti Közlekedési Központ