Pótlóbusz jár a metró helyett a Puskás Ferenc Stadion és az Örs vezér tere között a június 1-2-i hétvégén karbantartás miatt

Rövidített útvonalon, a Déli pályaudvar és a Puskás Ferenc Stadion között közlekedik az M2-es metró a 2019. június 1-2-i hétvégén, mert a Pillangó utca állomásnál vágányfelújítási munkákat végeznek a pálya egy szakaszának elhasználódása miatt. Az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion állomás között a hétvégén metrópótló busz közlekedik.

A karbantartási munkák miatt az M2-es metró június 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap rövidített útvonalon, a Déli pályaudvar és a Puskás Ferenc Stadion között közlekedik. Az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között M2-es jelzéssel pótlóbusz jár, amelyre

  • az Örs vezér tere felé a Puskás Ferenc Stadionnál a Kerepesi úton a 95-ös busz felszállóhelye mögött illetve a Kerepesi út ellenkező oldalán, a Hungária körút kereszteződése után a 95-ös busz megállójában, a Pillangó utcánál pedig a 10-es busz megállójában lehet felszállni.
  • a Puskás Ferenc Stadion felé az Örs vezér terén a Kőbányai oldali buszvégállomáson a piac előtt, az „E” jelű járdaszigetnél a metrópótló megállóban, illetve a Kerepesi úton a Fehér út kereszteződése után, a Pillangó utcánál pedig a P+R parkolóval szemben, a gyalogos-átkelőhely előtt a sínpálya mellett kialakított ideiglenes megállóban lehet felszállni.

További információk:

  • A pótlóbusz útvonala és megállóhelyei térképes felületen a BKK FUTÁR alkalmazásban is nyomon követhetők: http://futar.bkk.hu/route/BKK_MP52?layers=GSVB.
  • Aki vonaljeggyel, gyűjtőjeggyel vagy átszállójeggyel utazik, annak a metró és a metrópótló busz közötti átszállás során nem szükséges új jegyet lyukasztania, mert a metrópótlás miatti átszállás nem minősül az utazás megszakításának.
  • A metrópótlás miatt június 1-jén és 2-án az Örs vezér teréről induló járatok bizonyos késő esti indulási időpontjai – az átszállás biztosítása érdekében –néhány perccel módosulnak.

Budapest, 2019. május 30.

Budapesti Közlekedési Központ