Lezárják a Teréz körutat a Nyugati tér környékén május 19-én délelőtt építkezés miatt

Lezárják mindennemű – azaz a közúti, a kerékpáros, a gyalogos – közlekedés elől a Teréz körutat a Podmaniczky utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között május 19-én, vasárnap 8 és 10 óra közötti, építkezési munkákhoz kapcsolódó biztonsági intézkedések miatt. A Váci útról és a Szent István körút felől érkező gépjárművek a Lehel téren és a Ferdinánd hídon keresztül tudják elkerülni a lezárt útszakaszt, a Bajcsy-Zsilinszky úton érkezőknek pedig célszerű a Podmaniczky utcán keresztül a Nagykörútra kanyarodniuk; a Blaha Lujza tér irányából érkezők szintén a Ferdinánd hídon át térhetnek vissza a Nagykörútra, illetve közelíthetik meg a Váci utat. A lezárás idején a 4-es és a 6-os villamos egyik irányban sem áll meg a Nyugati pályaudvarnál, a 9-es autóbusz pedig Óbuda felé módosított útvonalon közlekedik.

Május 19-én, vasárnap várhatóan 8 és 10 óra között

  • a 4-es és a 6-os villamos a Nyugati pályaudvar M megállóhelyen megállás nélkül áthalad.
  • a 9-es autóbusz Óbuda felé módosított útvonalon közlekedik, Báthory utca / Bajcsy-Zsilinszky út megállóját a Bajcsy-Zsilinszky úton a Podmaniczky utca kereszteződése elé, Nyugati pályaudvar megállóját pedig a Nagykörúton a Visegrádi utca kereszteződése elé helyezik át.
  • a Nyugati pályaudvar megközelítésére, illetve az M3-as metrópótló buszra történő átszálláshoz a Nyugati tér Jászai Mari tér felőli megközelítést ajánljuk a 9-es, a 26-os, a 91-es, a 191-es, a 226-os vagy a 291-es autóbusz igénybevételével.
  • a forgalomkorlátozás miatt a Nyugati pályaudvaron a vasúthoz történő eljutás a megszokottnál hosszabb időbe telhet.

Budapest, 2019. május 16., csütörtök

Budapesti Közlekedési Központ