Lezárják a május 25-26-i hétvégén a Kondorosi út Fehérvári úti torkolatát, változik a 114-es és a 213-as busz útvonala

Lezárják a forgalom elől a XI. kerületi Kondorosi út Fehérvári úti torkolatát aszfaltozási munkák miatt a május 25-26-i hétvégén, ezért a Kondorosi út zsákutca lesz szombaton és vasárnap. A Fehérvári úton a munkavégzés ideje alatt csak egyenesen lehet majd haladni a munkaterület mellett, a járművek áthaladását jelzőőrök segítik. A torlódások elkerülése érdekében a gépjárművel közlekedőknek érdemes lesz elkerülni ezt a kereszteződést, és helyette a Szerémi úton vagy a Tétényi úton közlekedni. Május 27-től, hétfőtől újra a jelenleg is érvényes ideiglenes forgalmi rend lép életbe: a Fehérvári út és a Kondorosi út kereszteződésében a Fehérvári úton a városközpont felé haladó forgalom jobbra és balra tud csak kanyarodni a Kondorosi útra, egyenesen a Fehérvári úton nem tud továbbhaladni. A Kondorosi út hétvégi korlátozásának idején változik a 114-es és a 213-as busz útvonala.

Május 25-én, szombaton és 26-án, vasárnap

  • a Móricz Zsigmond körtér felé tartó 114-es és 213-as busz a Fehérvári út–Andor utca–Tétényi út módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Nyéki Imre Uszoda és a Csurgói út megállóhelyet; a buszokra a Nyéki Imre Uszodánál a Fehérvári úton a Kondorosi út kereszteződése előtt, majd a 973-as járat Albertfalva kitérő és a 17-es villamos Andor utca megállójában lehet felszállni.
  • a külső végállomása felé tartó 114-es és 213-as busz a Tétényi út–Fonyód utca–Fehérvári út módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Nyéki Imre Uszoda és az Albertfalva utca megállóhelyet; a buszokra a 7-es járat Nyírbátor utca, Herend utca és Fonyód utca / Sáfrány utca megállójában lehet felszállni.

Utazásukat érdemes előre megtervezni a BKK FUTÁR alkalmazással, amely valós idejű járatinformációk alapján az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez.

Budapest, 2019. május 24.

Budapesti Közlekedési Központ