Közösségi közlekedéssel május 18-án a női BL-döntőre

A Groupama Arénában rendezik 2019. május 18-án az Olympique Lyon–FC Barcelona női Bajnokok Ligája döntő labdarúgó mérkőzést, melyet közösségi közlekedéssel a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között közlekedő M3-as metrópótló busszal és az 1-es villamossal a legkönnyebb megközelíteni. A mérkőzéshez kapcsolódó biztonsági intézkedések miatt  lezárják a forgalom elől a IX. kerületi Albert Flórián utat 2019. május 18-án, szombaton egész napra, továbbá az Üllői út szervizútját a Groupama Aréna és a felüljáró között várhatóan 16 és 22 óra között. A forgalomkorlátozások miatt áthelyezik az M3-as metrópótló busz, valamint a 200E busz Nagyvárad tér és Népliget megállóját.

A stadion megközelítéséhez az M3-as metrópóló busz Nagyvárad tér, illetve az 1-es villamos Népliget M megállóhelyén célszerű leszállni, ahonnan a mérkőzés helyszíne rövid sétával megközelíthető. Az 1-es villamos, illetve az M3-as pótlóbusz a mérkőzés végén szükség szerint sűrűbben indul.

Az M3-as metrópótló busz a lezárás idején, várhatóan 16 és 22 óra között Kőbánya-Kispest felé módosított útvonalon közlekedik, a Nagyvárad térnél a 24-es villamos Orczy tér irányú megállóhelyén, valamint a Népligetnél a 194M autóbusz megállójában, a Planetáriummal szemben áll meg. A 200E autóbusz Liszt Ferenc Airport 2 felé egész nap terelve jár, a Nagyvárad térnél az Orczy úton, a Népligetnél a Planetáriummal szemben, a 194M autóbusz megállóiban áll meg.

Aki nem rendelkezik a járatokra érvényes bérlettel, előre váltsa meg menetjegyét. A mérkőzésről távozók a Népliget vagy Nagyvárad tér metróállomásnál a nap 24 órájában rendelkezésre álló jegy- és bérletkiadó automatákból is megválthatják menetjegyüket.

Budapest, 2019. május 17.

Budapesti Közlekedési Központ