Két májusi hétvégén lezárják az Ürömi úti HÉV-átjárót, változik a H5-ös HÉV megállási rendje is

Lezárják a közúti forgalom elől Csillaghegyen az Ürömi úti HÉV-átjárót május első két hétvégéjén pályakarbantartás miatt: május 3-án, pénteken este 22 órától 6-án, hétfőn hajnali 5 óráig, valamint május 10-én, pénteken 22 órától 13-án, hétfőn hajnali 5 óráig sem az Ürömi út, sem a Szentendrei út irányából nem lehet gépjárművel áthaladni az átjárón. A lezárás ideje alatt a szomszédos Pünkösdfürdő utcai, Zsófia utcai, illetve Szentendrei úti átjárókat lehet használni. A forgalom gördülékenysége érdekében a Szentendrei út és az Ürömi út, valamint a Pusztakúti út és az Ürömi út kereszteződésénél lévő jelzőlámpák sárga villogó üzemmódban működnek.

A pályakarbantartási munkák ideje alatt a HÉV mindkét irányba ugyanazon a vágányon közlekedik Csillaghegy és Békásmegyer között, ezért indulási időpontjai néhány perccel módosulnak. A H5-ös HÉV ideiglenes menetrendje már elérhető a BKK honlapján: https://bkk.hu/menetrendek/#H5. További változás, hogy Csillaghegy megállóhelyen a szerelvények

  • a május 4-5-i hétvégén mindkét irányba a Batthyány tér irányú peron mellett,
  • a május 11-12-i hétvégén pedig mindkét irányba a Szentendre irányú peron mellett állnak meg.

A változó HÉV-menetrendhez igazodva, az átszállás biztosítása érdekében néhány perccel módosulnak a H5-ös HÉV-hez csatlakozó buszjáratok – a Szentlélek térről induló 118-as, 137-es, 218-as és 237-es, a Csillaghegytől induló 219-es és a Békásmegyerről induló 186-os és 243-as – egyes indulási időpontjai is.

Budapest, 2019. május 3.

Budapesti Közlekedési Központ