Felújítják a Bélatelepi utat és a Csévéző utat

Útfelújítás kezdődött a XVII. és a XVIII. kerület határán, a Bélatelepi úton és a Csévéző utcában a Fővárosi Önkormányzat útfelújítási programjának részeként.

A munkaterület átadása 2019. május 6-án, hétfőn megtörtént, a tervek szerint a munka május 13-án kezdődik, és várhatóan októberig tart, amelynek során felújítják a rossz állapotú közutat, és ahol szükséges, ott a teljes pályaszerkezetet cserélik.

A Bélatelepi út és a Csévéző utca vonalvezetése nem változik, azonban kiszélesítik azokat a buszmegállóknál, a felújítás során a gyalogos-átkelőhelyeknél épülő középszigeteknél és azokon az útszakaszokon, ahol a megengedett 70 kilométer/órás haladási sebesség a biztonságos közlekedés érdekében szélesebb sávok meglétét indokolja. Akadálymentesítik a járdákat, a kapubehajtókat, felújítják a vízelvezető-rendszert.

Május 13-tól a gépjárművel közlekedőknek sávszűkítésre és sebességkorlátozásra kell számítaniuk. Napközben, amikor az elkorlátozott terület mellett egy forgalmi sávnak marad csak hely, jelzőőrök végzik a forgalom irányítását. Éjszakára a lezárt szakaszokat visszaadják a forgalomnak. A Csévéző úthoz északról csatlakozó utcákból egyes építési ütemek alatt nem lehet majd a Csévéző útra, illetve onnan lekanyarodni, azok zsákutcák lesznek.

2019. május 7.

Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatóság