Világháborús bomba hatástalanítása a Bozsik Stadionnál: közlekedési változások, útlezárások április 28-án

Útlezárásokra kell számítani a XVIII. és a XIX. kerületben, a Bozsik Stadion környékén 2019. április 28-án, vasárnap napközben, mert világháborús bomba hatástalanítását végzik. Tervezetten reggel 7 órától lezárják a forgalom elől a Puskás Ferenc utcát, a Feszty Árpád utcát, valamint a Hofherr Albert utca, a Kassa utca, a Darányi Ignác utca és a Pozsony utca egy-egy szakaszát. Reggel 7 órától várhatóan kora délutánig a 93A, a 136E és a 236-os busz a lezárt területet elkerüli, módosított útvonalon közlekedik. A lezárással kapcsolatos további részletes, naprakész információk Kispest önkormányzatának honlapján érhetők el.

Közúti forgalomkorlátozások

Április 28-án, vasárnap reggel 7 órától kezdődően kiürítik, majd ezután teljesen lezárják mindennemű – közúti, közösségi közlekedési, gyalogos, kerékpáros stb. – a forgalom elől a Bozsik Stadion környékén

  • a Puskás Ferenc utcát,
  • a Hofherr Albert utcát az Áchim András utca és a Tóth Árpád utca között,
  • a Kassa utcát a Pozsony utca és a Kolozsvár utca között,
  • a Darányi Ignác utcát a Kolozsvár utca és a Parázs utca között,
  • a Pozsony utcát a Kassa utca és az Ipolyság utca között, valamint
  • a Feszty Árpád utcát.

Közösségi közlekedési változások

A terület kiürítése miatt a kiemelés és a hatástalanítás idején, reggel 7 órától az érintett buszjáratok közlekedése az alábbiak szerint módosul:

  • A 93A buszjárat módosított útvonalon közlekedik, és egyik irányban sem érinti a Kispest vasútállomás és az Iker utca közötti megállóit. A Pestszentlőrinc irányú buszokra a 136E busz Margó Tivadar utca, majd a 194M járat Vörösmarty utca és Kondor Béla sétány megállójában lehet felszállni. A Kőbánya-Kispest felé tartó buszokra a 136E járat Barta Lajos utca, Kondor Béla sétány, Vörösmarty Mihály utca, Dembinszky utca és Margó Tivadar utca megállójában lehet felszállni.
  • A 136E és a 236-os busz útvonala kismértékben módosul, ugyanakkor minden menetrend szerinti megállóhelyét érinti.

Utazásukat érdemes előre megtervezni a BKK FUTÁR alkalmazással, amely a lezárás ideje alatt is az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez.

Budapest, 2019. április 25.

Budapesti Közlekedési Központ