Pótlóbusz jár esténként a 3-as, a 28A és a 62A villamos kőbányai szakaszán április 23-tól május 2-ig karbantartási munkák miatt

Változik esténként a 3-as, a 28A és a 62A villamos közlekedése 2019. április 23-tól várhatóan május 2-ig, mert a BKV munkatársai a Kőrösi Csoma Sándor úti fűburkolatú vágányszakaszon a gyeptéglákat cserélik. Az említett időszakban minden nap este 20 óra után a 3-as villamos a Gubacsi út / Határ út felől csak Kőbánya alsó vasútállomásig, a Mexikói út M felől pedig csak az Örs vezér teréig jár, a 62A villamos Rákospalota, MÁV-telep felől pedig szintén csak az Örs vezér térig közlekedik. Az Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás között a 3-as jelzésű pótlóbusszal lehet utazni. A 28A villamos rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar M és a Kápolna utca között közlekedik, az Új köztemető felé pótlóbusszal lehet továbbutazni.

A Kőrösi Csoma Sándor úton a fűburkolatú pályaszakaszon karbantartási munkákat végeznek a BKV munkatársai április 23-tól, keddtől várhatóan május 2-ig, csütörtökig esténként: a sínszálak melletti gyeptéglákat le kell cserélni. A több mint 1800 méter hosszú, füves vágányszakasznak köszönhetően a villamosok ezen a szakaszon csendesebben haladnak, szebb lett a környezet, amely hozzájárul Kőbánya belvárosának szebbé tételéhez.

Forgalmi változások a 3-as, a 28A és a 62A villamos vonalán

Az április 23-tól, keddtől várhatóan május 2-ig, csütörtökig tartó időszakban minden este 20 óra után

  • a 3-as villamos két szakaszon közlekedik: a Gubacsi út / Határ út felől Kőbánya alsó vasútállomásig, a Mexikói út M felől pedig az Örs vezér tere M+H megállóig lehet utazni a villamossal. Pótlóbusz jár majd 3-as jelzéssel az Örs vezér tere M+H és Kőbánya alsó vasútállomás között. A pótlóbusz a villamossal megegyező útvonalon halad, és a villamosmegállóhelyek melletti buszmegállókban áll meg. Az Örs vezér terén a 10-es busz végállomásán, Kőbánya alsó vasútállomásnál pedig a buszvégállomáson lehet felszállni rá.
  • a 62A villamos rövidített útvonalon, Rákospalota MÁV-telep és az Örs vezér tere M+H között közlekedik. Örs vezér tere M+H és Kőbánya alsó vasútállomás között a 3-as pótlóbusszal utazhatnak.
  • a 28A villamos rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar M és a Kápolna utca között jár. Pótlóbusz közlekedik majd 28A jelzéssel Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető között. A pótlóbusz a villamossal megegyező útvonalon halad, és a villamosmegállóhelyek melletti buszmegállókban áll meg. Kőbánya alsó vasútállomásnál a buszvégállomáson, az Új köztemetőnél pedig a Sírkert úton, a 95-ös busz megállójában lehet felszállni rá.
  • a Puskás Ferenc Stadion M felé tartó 95-ös busz megáll az Új köztemetőnél, a Kozma utcában is a Sírkert útra való bekanyarodás előtt.

A villamos és a pótlóbusz közötti átszállás esetén nem szükséges új menetjegyet kezelni, a már érvényesített jeggyel lehet továbbutazni – abban az esetben is, amennyiben a 3-as villamossal és a pótlóbusszal utazva kétszeri átszállás szükséges.

A villamospótlás ideje alatt is érdemes utazásukat a BKK FUTÁR alkalmazással megtervezni, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez.