Forgalomkorlátozások a fővárosban április 13-án és 14-én futóverseny miatt

Közúti közlekedés

Közlekedési változások április 13-án

Április 13-án (szombaton) a futóverseny miatt az alábbi forgalomkorlátozásokra kell számítani:

  • 10 és 16 óra között lezárják a forgalom elől a margitszigeti gerincutat és a Hajós Alfréd sétányt.
  • várhatóan 15 és 16 óra között az Árpád híd Pest irányú forgalmát egy sávra korlátozzák a Margitsziget és a Népfürdő utcai lehajtó között, továbbá lezárják a forgalom elől a Népfürdő utcai lehajtó–Népfürdő utca–Pesti alsó rakpart–Jászai Mari tér útvonalat.
  • 15 és 16 óra között a Margit hídon Buda irányába egy forgalmi sávon lehet majd haladni.

Közösségi közlekedés

4-es és 6-os villamos

Várhatóan 15:10 és 15:40 között a 4-es és a 6-os villamos egyik irányba sem áll meg a Margitsziget / Margit híd megállóhelyen. Aki a Margitszigetre tart, annak ebben az időszakban érdemes a Margit híd, budai hídfő H megállóban leszállnia a villamosról, és onnan gyalogosan megközelíteni a szigetet.

15-ös és 115-ös autóbusz

Várhatóan 14:50 és 15:30 között a 15-ös és a 115-ös autóbusz a Dagály utca és a Dráva utca között a Népfürdő utca helyett a Váci úton át közlekedik.

26-os autóbusz

Reggel 6 órától az utolsó járatindulásig (majd másnap az első járatindulástól 17 óráig) a 26-os busz rövidített útvonalon, az Árpád híd M és a Zenélőkút között, a megszokottnál sűrűbben közlekedik. Aki a Nagykörút vagy a Széll Kálmán tér irányából közelítené meg a Margitszigetet, az a 4-es és a 6-os villamos Margitsziget / Margit híd vagy Margit híd, budai hídfő H megállóhelyéről rövid sétával érheti azt el.

Várhatóan 14:50 és 15:20 között a 26-os autóbusz nem hajt be a Margitszigetre, az Árpád hídon át a Flórián térig közlekedik.

34-es és 106-os autóbusz

Várhatóan 14:50 és 15:20 között az Árpád híd M felé közlekedő buszok nem állnak meg a Margitsziget / Árpád híd megállóhelyen.

Közlekedési változások április 14-én

Közúti közlekedés

Április 14-én (vasárnap) a futóverseny miatt az alábbi forgalomkorlátozásokra kell számítani:

  • Kora reggeltől 12 óráig lezárásokra kell számítani a Margitszigeti gerincút–Margit híd–Jászai Mari tér–Jászai Mari téri déli rakparti lehajtó–Pesti Alsó rakpart–Széchényi István tér–Lánchíd–Clark Ádám tér–Lánchíd utca–Ybl Miklós tér–Apród utca–Attila út–Alagút utca–Fő utca–Jégverem utca–Halász utcai rakparti lehajtó (déli ág)–Budai alsó rakpart–Pázmány Péter sétány–Műegyetem rakpart–Szent Gellért tér–Szabadság híd–Fővám tér–Közraktár utcai lehajtó–Pesti alsó rakpart–Szent István parki rakparti felhajtó–Újpest rakpart–Jászai Mari tér–Margit híd–Margitsziget útvonalon.
  • 13 órától 15:30-ig a margitszigeti gerincút–Margit híd–Germanus Gyula park útja–Árpád fejedelem útja–Bem rakpart–Jégverem utca–Fő utca–Clark Ádám tér–Lánchíd–Széchényi István tér–Pesti alsó rakpart–Jászai Mari téri déli rakparti lehajtó–Jászai Mari tér–Margit híd–Margitsziget útvonalon kell forgalomkorlátozásokra számítani.

Közösségi közlekedés

2-es villamos

Várhatóan 9 óra és 10:50, valamint 13:10 és 13:50 között a 2-es villamos megosztva

  • a Közvágóhíd H felől a Boráros tér H megállóhelyig,
  • a Jászai Mari tér végállomástól pedig a Széchenyi István tér megállóhelyig jár.

A Boráros tér és a Széchenyi István tér között a párhuzamosan közlekedő 15-ös és 115-ös autóbusszal utazhatnak.

4-es és 6-os villamos

Várhatóan 9 óra és 11:30, valamint 13 óra és 14:10 között a 4-es és a 6-os villamos egyik irányba sem áll meg a Margitsziget / Margit híd megállóhelyen. Aki a Margitszigetre tart, annak ebben az időszakban érdemes a Margit híd, budai hídfő H megállóban leszállnia a villamosról és onnan gyalogosan megközelíteni a szigetet.

5-ös autóbusz

Várhatóan 9 óra és 10:10 között az 5-ös autóbusz a Mikó utca és a Döbrentei tér között módosított útvonalon közlekedik.

  • A Pasaréti tér felé tartó buszok nem érintik a Szarvas tér és a Dózsa György út megállót. A Hegyalja út és a Mészáros utca érintésével kerülik el a lezárt szakaszt.
  • A Rákospalota felé tartó buszok a Krisztina térnél a Alagút utca megállóhely helyett az 56A villamos Krisztina tér megállójában állnak meg.

9-es autóbusz

Várhatóan 12:50 és 13:20 között a 9-es autóbusz a Raktár utca és a Nyugati pályaudvar között módosított útvonalon, az Árpád hídon és a Váci úton át közlekedik. Az Óbuda felé tartó buszok nem érintik a Jászai Mari tér és a Kiscelli utca közötti, míg Kőbánya felé a Flórián tér és a Jászai Mari tér közötti megállókat.

16-os autóbusz

Várhatóan 9 óra és 10:30 között a 16-os autóbusz rövidített útvonalon, a Bécsi kapu tér és a Dísz tér között jár.

Várhatóan 13 óra és 13:50 között a 16-os busz forgalmát újra korlátozzák: ekkor rövidített útvonalon, a Bécsi kapu tér és a Clark Ádám tér között viszi az utasokat.

Ezekben az időszakokban a Budai Vár területére a Széll Kálmán tér felől, a Bécsi kapu térig közlekedő 16A autóbusszal lehet eljutni.

19-es és 41-es villamos

Várhatóan 9:10 és 10 óra, valamint 12:50 és 13:20 között a 19-es és a 41-es villamos a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő között a Krisztina körút–Széll Kámán tér–Margit körút útvonalon közlekedik.

26-os autóbusz

Az első járatindulástól 17 óráig a 26-os busz rövidített útvonalon, az Árpád híd M és a Zenélőkút között közlekedik. Aki a Nagykörút vagy a Széll Kálmán tér irányából közelítené meg a Margitszigetet, az a 4-es és a 6-os villamos Margitsziget / Margit híd vagy a Margit híd, budai hídfő H megállóhelyéről rövid sétával érheti azt el.

47-es és 49-es villamos

Várhatóan 9:30 és 10:45 között a 47-es villamos rövidített útvonalon, a Városház tér és Újbuda-központ M között közlekedik. A 49-es villamos ebben az időszakban nem jár. A Pest és Buda között utazók számára a BKK az M4-es metró igénybevételét ajánlja.

83-as trolibusz

Várhatóan 9:40 és 10:40 között a 83-as trolibusz a Kinizsi utca–Lónyay utca–Kálvin tér módosított útvonalon közlekedik, nem érinti a Közraktár utca és a Fővám tér M megállót. A terelt útvonalon a 83-as trolira a 15-ös és a 115-ös busz Czuczor utca és Török Pál utca megállójában lehet felszállni.

91-es, 191-es és 291-es autóbusz

Várhatóan 12:50 és 13:20 között a Margit híd, budai hídfőnél a 91-es buszcsalád budai végállomása felé tartó járataira a 4-es és a 6-os villamos megállójában lehet felszállni.

105-ös autóbusz

9 és 14 óra között, a Széchenyi István tér, a Lánchíd, az Alagút és az Attila út lezárása idején a 105-ös autóbusz a Gyöngyösi utca felől csak a Deák Ferenc térig, míg az Apor Vilmos tér felől a Krisztina teret követően a Déli pályaudvarig közlekedik, helyette az M2-es metróval lehet utazni. A Déli pályaudvarnál a buszokra a pályaudvar Krisztina körúti kijáratánál lehet felszállni.

109-es autóbusz

Várhatóan 12:50 és 13:20 között a 109-es busz rövidített útvonalon, Óbuda, Bogdáni út és a Szent Lukács Gyógyfürdő között jár.

  • A Batthyány térig közlekedő 109-es busz a Császár-Komjádi uszodát követően visszafordul Óbuda felé, így nem érinti a Margit híd, budai hídfő H és a Batthyány tér M+H közötti megállóhelyeket.
  • Az Óbuda felé tartó 109-es busz a Szent Lukács Gyógyfürdő villamosmegállóból indul, az Árpád fejedelem útja helyett a Frankel Leó út-Bécsi út-Szépvölgyi út útvonalon halad a Kolosy térig, és a 17-es villamos megállóiban áll meg.

178-as autóbusz

Várhatóan 9 órától 10:20-ig a 178-as busz az Erzsébet híd és a Naphegy tér között terelve jár:

  • a Naphegy tér felé tartó buszok az Erzsébet hidat követően a Hegyalja út érintésével érik el a Sánc utca és a Naphegy tér megállóhelyet, ezért nem érintik a Szarvas tér és a Zsolt utca közötti megállókat. A terelt vonalszakaszon a buszjáratra a 8E busz érintett megállóiban lehet felszállni.
  • a Keleti pályaudvar felé tartó buszok a Krisztina térnél a Alagút utca megállóhely helyett a Mészáros utcában, a Gellérthegy utca kereszteződése előtt állnak meg.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Budapest, 2019. április 12.

Budapesti Közlekedési Központ