Az M3-as metró és a fővárosi közösségi közlekedési járatok forgalmi rendje az áprilisi hétvégéken

Az M3-as metró – amelynek felújítása és pótlása a dél-pesti vonalszakaszon április 6-án kezdődőtt el – az április 13-14-i, valamint az április 19-22-i hétvégén is Újpest-központ és a Nagyvárad tér között közlekedik; Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között metrópótló busszal lehet utazni. Áprilisban az iskolai tavaszi szünet és a húsvét miatt is érdemes a megszokottnál nagyobb figyelmet fordítani a fővárosi közösségi közlekedési járatok menetrendjére.

Április 18-tól 23-ig tart a közoktatási intézményekben a tavaszi szünet, és ugyanerre az időszakra esik az április 19-22. közötti húsvéti hosszú hétvége is. A fővárosi közösségi közlekedés menetrendje ezeken a napokon az alábbiak szerint alakul:

  • Április 18-án, csütörtökön az iskolaszünet idején érvényes pénteki munkanapi menetrend szerint,
  • április 19-én, nagypénteken a vasárnapi, illetve ünnepnapi menetrend szerint,
  • április 20-án, szombaton a szombati menetrend szerint,
  • április 21-én, húsvét vasárnap, valamint április 22-én, húsvét hétfőn a vasárnapi, illetve ünnepnapi menetrend szerint,
  • április 23-án, kedden pedig az iskolaszünet idején érvényes munkanapi menetrend szerint indulnak a járatok.

Az M2-es és az M4-es metró április 18-án, csütörtökön, 19-én, pénteken, 20-án, szombaton és 21-én, vasárnap is éjjel fél egyig jár.

Utazásukat érdemes előre megtervezni a BKK FUTÁR alkalmazással, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez.