Sűrűbben jár a repülőtéri 100E járat vasárnapokon március 31-től

Tízpercenként indul vasárnap napközben a 100E buszjárat március 31-től, hogy a legforgalmasabb utazási időszakban is kényelmes és gyors eljutási lehetőséget biztosítson a belváros és a repülőtér között. A 2017 júliusa óta közlekedő repülőtéri buszjárat menetrendjében egy éven belül ez már a második jelentős fejlesztés.

A 100E autóbuszjárat 2017 júliusa óta nyújt közvetlen eljutási lehetőséget a belváros és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között. A buszjárat utasszáma folyamatosan emelkedik, ezért az elmúlt évben a BKK több fejlesztést is végrehajtott: a buszok követési időköze a korábbi 30-ról 20 percre változott, bővült a járat üzemideje, és tavaly nyár óta a belváros felől érkező buszok közvetlenül a repülőtér indulási szintjére érkeznek.   A 100E busz kihasználtságáról szóló adatok szerint az utasok száma továbbra is dinamikusan növekszik, a vasárnapi forgalom pedig kiugróan magas a hét többi napjához képest is.

A BKK 2019. március 31-től vasárnap napközben sűríti a 100E repülőtéri autóbusz menetrendjét, így a legforgalmasabb utazási időszakokban, 7 és 19 óra között tízpercenként indulva biztosít közvetlen eljutást a belváros és a repülőtér között. A BKK továbbra is figyelemmel kíséri az autóbusz kihasználtságának alakulását és szükség esetén mentesítő autóbuszokat állít forgalomba.