Nem jár a H5-ös HÉV a Batthyány tér és a Margit híd között a március 9-10-i hétvégén pályakarbantartás miatt

A Batthyány tér végállomás érintése nélkül, rövidített útvonalon, Szentendre és Békásmegyer felől is csak a Margit híd budai hídfőig közlekedik a H5-ös HÉV a 2019. március 9-10-i hétvégén, mert a MÁV-HÉV Zrt. pályakarbantartást végez. A Margit híd és a Batthyány tér között a 19-es, a 41-es villamossal vagy a 109-es busszal érdemes utazni, ugyanakkor az M2-es metróra átszállási kapcsolatot nyújt a 4-es és a 6-os villamos is a Széll Kálmán téren, illetve a Blaha Lujza téren.

A hétvégi karbantartás idején a Margit híd megállóhelyen a HÉV-ek a megszokottól eltérően a Batthyány tér irányú peron mellől indulnak Békásmegyer és Szentendre felé. A H5-ös HÉV indulási időpontjai a hétvégi karbantartás idején néhány perccel megváltoznak. A HÉV ideiglenes menetrendje már elérhető a BKK honlapján: a Margit híd, budai hídfő és Szentendre között közlekedő vonatoké ezen a linken, a Margit híd, budai hídfő és Békásmegyer között közlekedő vonatoké pedig ezen a linken.

A HÉV-ről az ahhoz csatlakozó buszjáratokra történő átszállás biztosítása érdekében ezen a két napon a Szentlélek tér H és a Békásmegyer H buszvégállomásról induló autóbuszok egyes indulási időpontjai módosulnak.

Budapest, 2019. március 7.

Budapesti Közlekedési Központ