Március közepén életbe lép a tavaszi hajómenetrend

Életbe lép a fővárosi hajójáratok tavaszi menetrendje 2019. március 15-től: hétvégente is járnak a hajók, így minden nap, akár kora este is lehet hajózni a belvárosból a Kopaszi-gát és a Rómaifürdő felé. A hajók a belvárosban továbbra is félóránként indulnak, emellett  változatlanul jár a munkanapokon reggeli időszakban D2-es átkelőjárat a Duna két partja, a Batthyány tér és a Kossuth Lajos tér között.

A hajójáratok tavaszi menetrendje szerint munkanapokon napközben az óránként induló D12-es hajójárattal lehet utazni a Kopaszi-gát–BudaPart és a Rómaifürdő felé is. A belvárosi Duna-szakaszon a D2-es járat teszi sűrűbbé a hajóforgalmat, amely a reggeli csúcsidőszakban a Kossuth Lajos tér és a Batthyány tér kikötő között biztosít átkelési lehetőséget, utána napközben kora estig pedig a Kossuth Lajos tér és a Petőfi tér kikötő között jár. Ezáltal a belvárosi szakaszon félóránként indul egy-egy hajójárat.

Hétvégén a D12-es hajóval lehet utazni, amely a Kopaszi-gát–BudaPart és a Rómaifürdő felé is 60 percenként indul. Szombat-vasárnap a belvárosi szakaszon a Petőfi tér és a Margitsziget között közlekedő hajók biztosítják a 30 perces járatsűrűséget.

A hajójáratok tavaszi menetrendje már elérhető a BKK honlapján: a munkanapi menetrend ezen a linken, a hétvégi menetrend pedig ezen a linken. Utazásukat megtervezhetik a BKK FUTÁR alkalmazással is, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az útvonalat utazásuk megtervezéséhez, emellett az egyes hajók pillanatnyi közlekedési helyzetét is megmutatja.

A fővárosi hajóközlekedés fontos szerepe a Duna belvárosi szakaszán történő rövid távú utazás, továbbá a Duna két partja közötti átkelési lehetőség segítése; emellett a főváros turisztikai életének is egyik fontos elemévé vált. A BKK célja, hogy hajójáratait egyre fokozottabban integrálja a fővárosi közösségi közlekedési szolgáltatásba.

Budapest, 2019. március 14.

Budapesti Közlekedési Központ