Közlekedés a Magyarország-Horvátország labdarúgó-mérkőzés idején március 24-én

A Groupama Arénában 2019. március 24-én (vasárnap) 18 órától rendezik meg a Magyarország – Horvátország Európa Bajnoki selejtező labdarúgó-mérkőzést. A helyszínre az 1-es villamossal és a M3-as metrópótló autóbusszal lehet legkönnyebben eljutni a Népligetig utazva. A BKK felhívja a figyelmet, hogy a metrópótló autóbuszok a metróhoz képest lassabban haladnak, így ezen az útvonalon hosszabb eljutási időre kell számítani. A BKK javasolja az 1-es villamos igénybevételét, amit a metrópótló buszok mellett a mérkőzés végén szükség szerint sűrűbben indítanak.

A rendőrség várhatóan a mérkőzés végén kb. 19.40 és 20.10 óra között a közúti forgalmat korlátozza az Üllői út szervízútján a Groupama Aréna és a felüljáró között, ez esetben az M3-as metrópótló autóbuszok Kőbánya-Kispest M felé módosított útvonalon közlekedik közlekednek, a Nagyvárad téren a 24-es villamos megállóhelyén, és a Népligetnél pedig a 914-es és a 950-es autóbusz megállójában állnak meg;

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.