Egyirányúsítják a Pasaréti út alsó szakaszát március 26-tól a terület fejlesztése miatt

A Pasaréti út biztonságosabb közlekedését és élhetőbb környezetét lehetővé tevő felújításának munkái 2019. március 26-án kezdődnek el. A munka első ütemében egyirányúsítják a Pasaréti utat a Szilágyi Erzsébet fasortól a Gábor Áron utcáig. A korlátozás miatt változik a Pest felé tartó 5-ös busz útvonala: a Gábor Áron utcán és a Szilágyi Erzsébet fasoron keresztül kerüli el a Pasaréti út lezárt részét. Az ideiglenes forgalmi rend várhatóan két hónap múlva módosul majd újra, a változásról a BKK ad majd tájékoztatást; a teljes felújítás előreláthatóan őszre készül majd el.

A Gábor Áron utcáról a Szilágyi Erzsébet fasorra nem lehet majd balra kanyarodni, csak a közösségi közlekedés járműveinek. Ezért aki a Szilágyi Erzsébet fasor felé tart, a Pasaréti út–Gábor Áron utca–Torockó utca–Nagyajtai utca útvonalon tudja elérni azt. A Pasaréti út lezárt szakaszára nyíló csatlakozó utcák elérhetősége folyamatosan biztosított lesz.

A Rákospalota felé tartó 5-ös busz útvonala módosul: az a Pasaréti út–Gábor Áron utca–Szilágyi Erzsébet fasor módosított útvonalon halad majd, ezért nem érinti a Júlia utca és a Vasas sportpálya megállóhelyet. A buszjáratra a 91-es busz érintett megállóiban lehet felszállni: a Gábor Áron utcában a Szilágyi Erzsébet fasor megállóban és a Szilágyi Erzsébet fasoron a Nagyajtai utca és a Szent János Kórház megállóhelyen.

***

A Pasaréti út Szilágyi Erzsébet fasor és Pasaréti tér közötti szakaszának teljes, „faltól falig” történő felújítása biztonságosabb közlekedést, élhetőbb környezetet teremt. A rekonstrukció során felújítják a közutat és a járdákat, új jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki a Nagyajtai és a Hidász utcánál, a lámpa nélküli zebráknál középszigeteket építenek, rendezik a parkolási helyzetet, a közvilágítást, frissítik a zöldfelületeket. A fejlesztésről bővebb információ a BKK korábbi közleményében: bkk.hu/2019/03/ket-kilometeres-szakaszon-megujul-pasareti-ut/.