A Bécsi kapu felújítását végzik a Várban, a Bécsi kapu térnél másik buszra kell átszállni március közepétől egy hónapig

A Bécsi kapu felújítását, valamint útjavítási munkákat végeznek a budai Várban a Bécsi kapu téren 2019. március 18., hétfőtől várhatóan egy hónapon keresztül, ezért a budavári buszjáratok mindkét irányból csak a Bécsi kapuig közlekednek, ahol az utasoknak a Bécsi kapu téren való rövid gyaloglással át kell szállniuk egy másik buszjáratra. 

A Deák Ferenc tér felé a 16-os busz közlekedik, amelyre a Bécsi kapu tér 6. szám előtt, a Széll Kálmán tér felé 16A és 116-os jelzésű busz közlekedik, melyre a Váron kívül a Várfok utcában, a Lovas út torkolata előtt lehet felszállni. A korlátozás érinti a 916-os busz közlekedését is, ez a járat a többi budavári buszhoz hasonlóan két szakaszon közlekedik.

A Bécsi kaput erre az időszakra lezárják a gépjárműforgalom elől, kizárólag gyalogosan és kerékpárral lehet áthaladni alatta. Szintén lezárják a Bécsi kapu teret a Táncsics Mihály utca és a Nándor utca között; a Fortuna utca és a Táncsics Mihály utca között ez idő alatt mindkét irányba közlekedhetnek az autósok.

Budapest, 2019. március 12.

Budapesti Közlekedési Központ