Pótlóbusz jár az 50-es villamos egy-egy szakaszán február 21-24. között

Változik az 50-es villamos közlekedése néhány napra: 2019. február 21-én és 22-én a Villanytelep és a Szarvas csárda tér, 23-án és 24-én pedig a Villanytelep és Pestszentlőrinc, Béke tér között pótlóbusz jár a villamos helyett. Az autóbuszos pótlásra azért van szükség, mert a BKV Zrt. javítási munkákat végez az Üllői út és a Lenkei utca kereszteződésénél található útátjárónál. A belváros felé utazóknak a Szarvas csárda térnél érdemes a villamos és a pótlóbusz alternatívájaként a 182-es, a 184-es, a 282E vagy a 284E autóbuszt választani: ezek a buszjáratok közvetlen eljutási lehetőséget kínálnak az M3-as metró vonalához.

Közösségi közlekedési változások

Az 50-es villamos közlekedése az alábbiak szerint változik:

  • Február 21-én, csütörtökön 9:00 órától és 22-én, pénteken egész nap az 50-es villamos két szakaszon, a Határ út M felől a Villanytelep, Pestszentlőrinc, Béke tér felől pedig a Szarvas csárda tér megállóig közlekedik. A Villanytelep és a Szarvas csárda tér között 50-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik az Üllői úton, amelyre a villamosmegállókhoz közel eső buszmegállókban lehet felszállni. A pótlóbusz útvonala és megállóhelyei pontos elhelyezkedése térképes felületen követhetők nyomon a BKK FUTÁR alkalmazásban a Villanytelep felől a Szarvas csárda tér felé ezen a linken, a Szarvas csárda tér felől a Villanytelep felé pedig ezen a linken.
  • Február 23-án, szombaton és 24-én, vasárnap az 50-es villamos rövidített útvonalon, a Határ út M és a Villanytelep között közlekedik. Pestszentlőrinc felé az Üllői úton haladó 50-es jelzésű pótlóbusszal lehet továbbutazni, amelyre a villamosmegállókhoz közel eső buszmegállókban lehet felszállni. A pótlóbusz útvonala és megállóhelyei pontos elhelyezkedése térképes felületen követhetők nyomon a BKK FUTÁR alkalmazásban: a Villanytelep felől Pestszentlőrinc, Béke tér felé ezen a linken, a Pestszentlőrinc, Béke tér felől a Villanytelep felé pedig ezen a linken.

Közúti közlekedési változások

A Lenkei utcában található útátjárót erre a négy napra lezárják a közúti forgalom elől; a forgalomkorlátozás ideje alatt a szomszédos József utcát célszerű használni az Üllői útról balra kanyarodóknak.

Budapest, 2019. február 20.

Budapesti Közlekedési Központ