Közösségi térré alakítják a Podmaniczky teret, a Bajcsy-Zsilinszky útról indulnak a trolibuszok

Közösségi térré, városi ligetté alakítják át az V. kerületi Podmaniczky teret a Fővárosi Önkormányzat támogatásával, Belváros Önkormányzata beruházásában. A tér felújításával és megújításával párhuzamosan megszűnik a jelenlegi trolibusz-végállomás; február közepétől a 72-es és a 73-as trolibuszra a Bajcsy-Zsilinszky úton, a mozi előtt lehet fel-, illetve arról leszállni.

Ahogy arról Belváros-Lipótváros Önkormányzata már tájékoztatást adott, a Podmaniczky téren teljes térfelújítást hajtanak végre annak érdekében, hogy egy teljesen új, mind a belvárosiak, mind az odalátogatók által kedvelt közösségi tér szülessen. Nő majd a gyalogosok által használható terület, a Bank utca és az Arany János utca is egyirányúvá válik, amely lehetővé teszi a biztonságos kerékpározást is. A téren teljesen átalakul és 30 százalékkal nő majd a zöldfelület. Minderről bővebben az önkormányzat honlapján olvashatnak, ahol számos látványterv is látható a megújuló térről: http://www.belvaros-lipotvaros.hu/index.php?pg=news_2_740.

A tér felújításával párhuzamosan megszűnik a 72-es és a 73-as trolibusz Arany János utcai végállomása. Február 18-tól, hétfőtől a trolibuszok végállomását áthelyezik, azokra a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Podmaniczky tértől a Nyugati pályaudvar felé vezető szakaszon, a mozi előtt lehet fel-, illetve azokról leszállni.