Változik a H8-as és a H9-es HÉV közlekedési rendje a MÁV vasúti felújítása miatt február 4-től

A MÁV Budapest–Hatvan vasútvonalon zajló felújítási munkái miatt menetrendi változásokra kell számítania a H8-as és a H9-es HÉV fővároson kívül eső és árpádföldi vonalszakaszán utazóknak 2019. február 4-től, hétfőtől. A vasúti felújítás miatt szükséges pótlásban szerepet vállalva a MÁV-HÉV a várhatóan megnövekedő utasforgalom kiszolgálására sűrítő vonatokat indít Kerepestől a munkanap reggeli és délutáni napszakokban; emellett menetrendi változásokra kell számítani a Kerepes és Cinkota között utazóknak, míg a csömöri vonalon utazóknak egyes napszakokban át kell majd szállni Cinkota állomáson. A BKK a H8-as és H9-es HÉV teljes vonalán elfogad minden olyan vasúti jegyet, illetve bérletet, amely egyébként érvényes lenne Gödöllő és Budapest közötti vasúti utazás során, ezért minden érintett utas a megszokott helyen és módon vásárolhatja meg vasúti menetjegyét, bérletét.

A MÁV Budapest-Hatvan vasútvonalán 2019. február 4-étől, hétfőtől érvényes forgalmi rendről részletesen a MÁV honlapján olvashatnak.

A Gödöllő és Budapest között utazóknak a vonatpótló busz mellett lehetőségük van a H8-as HÉV-vonalat választani. A HÉV-re fel lehet majd szállni minden olyan vasúti menetjeggyel, illetve bérlettel, amely egyébként is érvényes lenne Gödöllő és Budapest közötti vasúti utazás során, ezért minden érintett utas a megszokott helyen és módon vásárolhatja meg vasúti menetjegyét, bérletét.

A vonatpótláshoz kapcsolódóan az alábbi fontosabb változások lépnek életbe a H8-as és a H9-es HÉV közlekedésében február 4-től, hétfőtől:

  • a MÁV-HÉV Kerepestől sűrítő járatokat indít a hétköznap reggeli és délutáni napszakokban, melyek közül egyes járatok gyorsított vonatként, Cinkota és Kerepes  között megszokottól eltérő megállási renddel közlekednek;
  • a Gödöllő és Örs vezér tere közötti, Budapest felé vezető út gyorsabbá tétele érdekében a hétköznap reggeli időszakban egyes HÉV-ek gyorsított vonatként, bizonyos megállóhelyek kihagyásával közlekednek;
  • az Örs vezér tere és Csömör között közlekedő H9-es HÉV vonalán a munkanap reggeli és délutáni napszakokban Cinkotán átszállásra kell számítaniuk az utasoknak.

A H8-as és a H9-es HÉV vonalán érvénybe lévő változásokat részletesebben megismerhetik a BKK honlapján a www.bkk.hu/hevvaltozas oldalon. A változás miatt lehetőleg előre tervezzék meg utazásukat a BKK FUTÁR alkalmazással, amely február 4-én üzemkezdettől az ideiglenes HÉV-menetrend szerint tervezi meg az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.

A H8-as és a H9-es HÉV Örs vezér tere és Cinkota közötti szakaszán néhány perccel módosulnak az indulások.

Budapest, 2019. január 31.

Budapesti Közlekedési Központ

MÁV-HÉV Zrt.