Forgalmi változások a Balatoni úton a Tanító utca környékén november közepétől körforgalom építése miatt

2018. november 12-től, hétfőtől várhatóan december közepéig sebességkorlátozást vezetnek be a Balatoni út budafoki szakaszán a Tanító utcai kereszteződésben zajló körforgalom kiépítése miatt; emellett a Tanító utcában további forgalomkorlátozásokra kell számítani. A 150-es busz útvonalát is érinti a korlátozás, ezért nem érinti majd a Tanító utca megállót. A BKK korábban közölte: a Fővárosi Önkormányzat megbízásából két Balatoni úti kereszteződésben, a Tanító utcánál és a Háros utcánál körforgalmat alakítanak ki a térség biztonságosabb közlekedése érdekében.

A Balatoni út Tanító utcai kereszteződése átépítésének, körforgalommá alakításának kivitelezési munkái jelenleg is zajlanak, november 12-től, hétfőtől azonban – a Tanító utca torkolatának és a benzinkút bejárata melletti körpálya-szakasz építése miatt – jelentős forgalmirend-változásra kell számítani:

  • A Balatoni úton 30 kilométer / órás sebességkorlátozást vezetnek be a Tanító utca kereszteződése környékén. A gépjárműforgalom továbbra is irányonként egy-egy sávon haladhat. A centrum irányába tartóknak a benzinkút felé balra kanyarodó sáv is használható marad.
  • A Tanító utca ideiglenesen zsákutcává válik a Pedellus utca felől, a Balatoni útról pedig nem lehet bekanyarodni a Tanító utcába.

Ezek a korlátozások várhatóan december közepéig lesznek érvényben, a forgalmi rend további változásáról a BKK később ad tájékoztatást.

A forgalomkorlátozások miatt a 150-es busz mindkét irányba a Kőérberki út–Tegzes utca módosított útvonalon halad, ezért egyik irányban sem érinti a Tanító utca megállóhelyet. A 150-es buszra terelt vonalszakaszán a 250-es és a 250B járat Tegzes utcában érintett megállóiban lehet felszállni.

Körforgalom építése két Balatoni úti csomópontban

A Fővárosi Önkormányzat megbízásából közlekedésszervezője, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában két Balatoni úti kereszteződésben, a Tanító utcai és a Háros utcai csomópontban körforgalmat alakítanak ki, a köztük levő útszakaszt pedig felújítják. A térség biztonságosabb közlekedését elősegítő fejlesztés kivitelezési munkái idején a Balatoni út átjárhatóságát folyamatosan biztosítják. További részletek a BKK korábbi közleményében olvashatók.

Közlekedési változások megjelenítése a BKK INFO és a BKK FUTÁR felületén

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan friss információkat nyújt a BKK INFO alkalmazáson keresztül. A www.bkkinfo.hu weboldalon, illetve a BKK INFO iOS és Android rendszerű mobileszközökre is elérhető alkalmazásában a közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el: a járatfigyelő funkcióra feliratkozók az általuk sűrűn igénybe vett vonalakról az összes közlekedési információt azonnal megkapják.

A weben a futar.bkk.hu címen, illetve mobilalkalmazásként is elérhető BKK FUTÁR applikáció segítségével valós idejű adatok alapján tervezhetik meg utazásukat. Az alkalmazás a közösségi közlekedési járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas.

A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetők el: a fővárosban közlekedők interaktív térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk; az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a fenti címen.