Változik a H6-os HÉV közlekedése karbantartás miatt november 2-ától 19-éig

A H6-os HÉV 2018. november 3-án és 4-én, szombaton és vasárnap rövidített útvonalon Közvágóhíd és Szigetcsép között közlekedik karbantartás miatt. Szigetcsép és Ráckeve között H6-os jelzéssel pótlóbusz jár a HÉV menetrendjéhez csatlakozva, amin kerékpár szállítása megengedett. A H6-os HÉV november 2-ától, péntektől november 19-éig, hétfőig pedig Szigetszentmiklós-Gyártelep és Tököl között egy vágányon közlekedik karbantartás miatt, a megszokott menetrendtől eltérő indulási időpontokkal. A H6-os HÉV és a H6-os pótlóbusz pontos menetrendjéről a BKK honlapján részletesen lehet tájékozódni.

A H6-os pótlóbusz közlekedése Ráckeve és Szigetcsép között november 3-án és 4-én

A H6-os pótlóbusz mindkét irányba Szigetcsép H-nál a HÉV állomás mellett; a Volán Szigetszentmárton, Posta; Szigetszentmárton, Dózsa György utca és Szigetszentmárton-Szigetújfalu H megállóhelyén; a pótlóbusz bekötő út kereszteződése utáni Horgásztanyák H és Angyalisziget H megállóhelyén; valamint a HÉV állomásnál, a Volán Ráckeve H megállóhelyén áll meg.

Díjszabási tudnivalók

A pótlóbuszokon a HÉV-re érvényes díjszabás szerinti jegyek és bérletek használhatók. A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak, a HÉV‑menetjegyek a pótlóbuszról a HÉV-re vagy a HÉV-ről a pótlóbuszra történő átszállásnál az Üzletszabályzat V.1.1. pontjának HÉV kiegészítő menetjegyre vonatkozó előírásai, illetve a „Jegykezeléssel kapcsolatos kiegészítő szabályok” fejezete szerint használhatók.

A pótló járat HÉV-menetrendben eredetileg nem szereplő Szigetszentmárton, Posta és Szigetszentmárton, Dózsa György utca megállója díjszabási szempontból Szigetszentmárton-Szigetújfalu HÉV-megállóknak felel meg.

A HÉV-pótlóbusz azon megállói közötti utazások esetén, amelyek azonos HÉV-megállóknak minősülnek, menetjeggyel történő utazás esetén a 10 kilométeres távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni.

Egyvágányú közlekedés Szigetszentmiklós-Gyártelep és Tököl között november 2-ától 19-éig

A H6-os HÉV szerelvényei Szigetszentmiklós-Gyártelep és Tököl között:

  • november 2-án, pénteken az első járatindulástól november 10-én, szombaton az utolsó járatindulásig mindkét irányban a Közvágóhíd irányú;
  • november 11-én, vasárnap az első járatindulástól november 19-én, hétfőn az utolsó járatindulásig pedig mindkét irányban a Ráckeve irányú vágányon közlekednek.

A vonatok Szigetszentmiklós-Gyártelep, Szigethalom és Szigethalom alsó állomáson november 2-ától 10-éig a Közvágóhíd irányú; november 11-étől 19-éig pedig a Ráckeve irányú peron mellett állnak meg.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.