Szombattól változik a forgalmi rend az V. kerületi Kossuth Lajos utcában

Újabb üteme kezdődik az V. kerületi Kossuth Lajos utcában zajló távhővezeték-építési munkának, ezért 2018. október 27-étől, szombattól változik a jelenleg érvényben lévő forgalomkorlátozás. Várhatóan november 4-ig, vasárnapig a Semmelweis utca és a Ferenciek tere között irányonként csak egy forgalmi sávon haladhat majd a forgalom. Ebben az időszakban a Szép utcából nem lehet balra, az Erzsébet híd felé kanyarodni. A forgalomkorlátozásra az épülő akna résfalazási munkálatai miatt van szükség.

A várható torlódás csökkentése érdekében az említett útszakaszon ideiglenes jelzőlámpa-programok működnek majd, amelyek hosszabb szabad jelzést biztosítanak a közúti forgalom számára. A Kossuth Lajos utcát keresztező gyalogátkelőhelyen két percnél is tovább tarthat a tilos jelzés, ezért a gyalogosoknak érdemesebb a Ferenciek terén működő gyalogos aluljárót használniuk. A közösségi közlekedés segítése érdekében a Hegyalja úton az Erzsébet híd felé, a Sánc utca és a Krisztina körút között ideiglenes buszsávot alakítanak ki.

A Budapesti Közlekedési Központ arra kéri a belvárosban közlekedőket, hogy aki teheti, kerülje el a Kossuth Lajos utcát a forgalomkorlátozás idején.