Változik a 70-es és a 78-as trolibusz közlekedése több rendezvény miatt szeptember 21-én és 22-én

2018. szeptember 21-én (pénteken) 17 óra és 21:30 között; valamint szeptember 22-én (szombaton) 15 és 22 óra között, az Operett színház szezonnyitó „Pesti Broadway Fesztivál” rendezvénye miatt a 70-es és a 78-as trolibusz módosított útvonalon jár, mert lezárják a Nagymező utcát a Mozsár utca és az Andrássy út között. A 70-es trolibusznak szeptember 22-én (szombaton) 17:20 és 18:20 között egy másik rendezvény, a Városligetben megtartott 7. kerületi Futó- és Gyaloglónap miatt is változik a közlekedése.

A Pesti Broadway Fesztivál miatt, pénteken 17 óra és 21:30 között és szombaton 15 és 22 óra között a 70-es trolibusz a Bajcsy-Zsilinszky út és az Izabella utca között mindkét irányban a Podmaniczky út – Izabella utca felé terelve, a 73-as trolibusz útvonalán közlekedik, és az érintett 73-as megállókban áll meg. A 78-as trolibusz pedig rövidített útvonalon, csak a Keleti pályaudvar M végállomás és az Akácfa utca között közlekedik.

A sportesemény idején, szombaton, a 70-es trolibusz 17:20-tól 18:20-ig, a Zichy Mihály út zárása miatt nem érinti az Olof Palme sétány és a Dvořák sétány megállót. A trolibuszok ideiglenesen a 74-es trolibusz Vakok Intézete, Zichy Géza utca és a 75-ös trolibusz Ötvenhatosok tere megállójában állnak meg.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen