Változik a 113-as és a 113A autóbusz közlekedése az Angeli utcai vasúti átjáró lezárása miatt szeptember 18-ától várhatóan egy hónapig

 A 113-as és 113A autóbusz menetideje, illetve indulási ideje az útvonalak módosításától függően néhány perccel változik. Az autóbuszok pontos menetrendjéről a BKK honlapján érdemes tájékozódni. Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

Az Angeli utcai vasúti átjáró lezárása miatt az érintett autóbuszok módosított rend szerint, terelve közlekednek. A járatok Nagytétény-Diósd vasútállomást az átjáró északi, illetve déli oldalán kialakított buszfordulóknál érintik.

  • A 113-as autóbuszok többsége egyik irányban sem érinti az Angeli utca/Nagytétényi út és Nagytétényi temető megállóhelyet, illetve Nagytétény-Diósd vasútállomásnál a vasúti átjáró északi oldalán áll meg. (A BKK honlapján a járat menetrendjéből tájékozódhatnak, hogy mely járat közlekedik nagytétényi betéréssel, és mely járat anélkül.)
  • Az Angeli utca Nagytétényi út és a lezárt vasúti átjáró közötti szakaszát a 113A autóbusz, valamint néhány 113-as autóbusz terelt útvonalon éri el.

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Budapest, 2018. szeptember 17.

Budapesti Közlekedési Központ