Terelve jár a 88-as, a 140B, a 172-es és a 173-as autóbusz kerékpárverseny miatt szeptember 9-én napközben

Törökbálint belterületén 2018. szeptember 9-én (vasárnap) 7:15 és várhatóan 17 óra között rendezik az V. Riczu Imre Emlékversenyt, Para-kerékpáros Magyar bajnokságot, Utánpótlás Magyar Kupa futamot és felnőtt futamot. A rajt- és a célterületet a Géza fejedelem úton alakítják ki, ezért a 88-as, a 140B, a 172-es és a 173-as autóbusz a verseny ideje alatt terelve közlekedik. Az autóbuszokat a kerékpárosok útvonalába a mezőny elhaladása után engedik be, forgalmukban néhány perces várakozás lehetséges. A forgalom 7:15 és 14:59 között a kerékpárosok haladási irányának megfelelően, váltakozó irányban; 15 és 17 óra között pedig rendőri irányítással haladhat a Munkácsy Mihály utcában.

A futamokat a Szabadság tér–Munkácsy Mihály utca–Bartók Béla utca–Nyár utca–Baross utca–Szent István utca–Kinizsi utca–Régi Vasút sor–Kazinczy Ferenc utca–Deák Ferenc utca–József Attila utca–Rákóczi utca–Bajcsy-Zsilinszky utca–Szabadság tér útvonalon rendezik.

  • A 88-as autóbusz Törökbálint, Nyár utca felé, majd Kelenföld vasútállomás M felé a Nyár utca megállóhely helyett a Bartók Béla utcában, a Baross Gábor utca ideiglenes megállóhelyen áll meg.
  • A 140B autóbusz a Széll Kálmán tér M felé nem érinti a Határ utca, a Törökbálint Sportközpont, a Károlyi utca és az Ady Endre utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 88-as és a 173-as autóbusz Idősek otthona, Katona József utca és Zrínyi utca megállójában állnak meg.
  • A 172-es autóbusz Törökbálint, Nyár utca felé, majd Kelenföld vasútállomás M felé nem érinti a Széchenyi tér, az Idősek otthona és a Nyár utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 140-es autóbusz Törökbálint Sportközpont, Határ utca és Bartók Béla utca megállójában; a Blaha Lujza utcában a Kazinczy Ferenc utca kereszteződése után; valamint a 272-es autóbusz Baross Gábor utca megállójában állnak meg.
  • A 173-as autóbusz Törökbálint, Nyár utca felé, majd Kelenföld vasútállomás M felé nem érinti a Nyár utca megállót.  Az autóbuszok ideiglenesen a 140-es autóbusz Bartók Béla utca megállójában, valamint a Bartók Béla utcában a Baross Gábor utca kereszteződése előtt állnak meg.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.