A H5-ös HÉV helyett pótlóbusz jár Békásmegyer és Pomáz között szeptember 15-én és 16-án

A H5-ös HÉV 2018. szeptember 15-én és 16-án (szombaton és vasárnap) csak a Batthyány tér és Békásmegyer, illetve Pomáz és Szentendre állomás között közlekedik pályakarbantartás miatt. A HÉV-szerelvények helyett Békásmegyer és Pomáz között H5-ös jelzéssel pótlóbusz jár. A késő esti időszakban egyes pótlóbuszok Békásmegyertől meghosszabbított útvonalon, Szentendréig közlekednek. Valamennyi pótlóbuszon szállítható kerékpár. A 160-as autóbuszra Békásmegyer H végállomáson a 960-as autóbusz Móricz Zsigmond körtér irányú megállóhelyén lehet le- és felszállni.

H5-ös HÉV közlekedése

A H5-ös HÉV a Batthyány tér és Békásmegyer, illetve Pomáz és Szentendre állomás között közlekedik. Pomáz és Szentendre között a szerelvények mindkét irányban felváltva közlekednek a két vágányon, ezért Pomáz és Pannóniatelep állomásokon felváltva állnak meg a Szentendre, illetve a Batthyány tér irányú peron mellett.

H5-ös pótlóbusz napközben

A H5-ös pótlóbuszra Pomáz H felé Békásmegyeren a 160-as autóbusz felszállóhelyén lehet felszállni, majd a pótlóbusz a 943-as autóbusz Budakalász, Budai út; Budakalász, Lenfonó H és Szentistvántelep H megállóiban áll meg.

A H5-ös pótlóbuszra Békásmegyer H felé Pomázon a VOLÁN pályaudvaron, a HÉV-pótló autóbusz kijelölt megállóhelyén lehet felszállni, majd a pótlóbusz a 943-as autóbusz Szentistvántelep H; Budakalász, Lenfonó H és Budakalász, Budai út megállóiban áll meg.

H5-ös pótlóbusz késő esténként

Egyes pótlóbuszok szombatról vasárnapra, valamint vasárnapról hétfőre virradó éjszaka meghosszabbított útvonalon Békásmegyertől Szentendréig közlekednek, és a 943-as autóbusz Pomáz H; Pomáz, Dózsa György utca; Szentendre, Papírgyár; Egyetem megállóhelyein állnak meg.

Díjszabási tudnivalók

A HÉV-ről a pótlóbuszokra vagy viszont történő átszállásnál a megváltott HÉV menetjegyekkel lehet tovább utazni. Vonal- vagy gyűjtőjeggyel történő kerékpárszállítás esetében a kezelt jegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből).

A pótlójárat olyan megállóhelyei, amelyek a HÉV-menetrendben eredetileg nem szerepelnek, díjszabási szempontból az alábbiak szerint felel meg HÉV-megállóknak:

Megállóhelyek H5-ös HÉV megállóhelyei
Budakalász, Budai út Budakalász
Pomáz, Dózsa György utca Pomáz
Szentendre, Papírgyár Pannóniatelep
Egyetem Pannóniatelep

A H5 pótlóbuszok azon megállóhelyei közötti utazások esetén, amelyek azonos HÉV-megállóknak minősülnek, menetjeggyel történő utazás esetén a 10 km-es távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.