Autómentes napi rendezvény szeptember 22-én Rákosmentén, változik a 46-os, a 98-as és a 980-as busz közlekedése

2018. szeptember 22-én, szombaton az Európai Mobilitási Hét keretében autómentes napot tartanak Rákosmentén, ezért egészen vasárnap hajnali 2 óráig lezárják a forgalom elől a Ferihegyi utat a Pesti út és a Gyökér utca között. A forgalomkorlátozás miatt változik a 46-os, a 98-as és a 980-as busz közlekedési rendje.

A 46-os busz szeptember 22-én egész nap a Bakancsos utca–Széchenyi utca módosított útvonalon halad, ezért

  • a Helikopter lakópark felé közlekedő járatok nem érintik a Szent kereszt tér, a Városközpont, Posta és az Akácvirág utca megállóhelyet. A 46-os buszra ideiglenesen a Bakancsos utcában az Újlak köz kereszteződése előtt lehet felszállni.
  • az Újpalota felé közlekedő járatok nem érintik az Egészségház megállót. A 46-os buszra ideiglenesen a Bakancsos utcában a Pesti út kereszteződése előtt, majd a 161-es busz Szent kereszt tér és a 162A járat Rákoskeresztúr, városközpont megállójában lehet felszállni.

A 98-as busz szeptember 22-én egész nap a Pesti út–Bakancsos utca–Széchenyi utca módosított útvonalon halad, ezért

  • a Rákoscsaba felé közlekedő járatok nem érintik az Egészségház megállót. A 98-as buszra ideiglenesen a Bakancsos utcában a Pesti út kereszteződése előtt, majd a 161-es busz Szent kereszt tér megállójában lehet felszállni.
  • a Kőbánya-Kispest felé közlekedő járatok nem érintik a Városközpont, Posta és az Akácvirág utca megállót. A 98-as buszra ideiglenesen a 161-es járat Rákoskeresztúr, Városközpont majd Szent kereszt tér megállójában, ezt követően pedig a Bakancsos utcában az Újlak köz kereszteződése előtt lehet felszállni.

A 980-as busz szeptember 23-ra virradóra, egészen hajnali 2 óráig a Pesti út–Bakancsos utca–Széchenyi utca módosított útvonalon halad, ezért

  • a Rákoscsaba felé közlekedő járatok nem érintik az Egészségház és a Rákoskeresztúr, városközpont megállót. A 980-as buszra ideiglenesen a Bakancsos utcában a Pesti út kereszteződése előtt, ezt követően a 161-es busz Szent kereszt tér megállójában, majd saját, de ellenkező irányú Rákoskeresztúr, városközpont megállójában lehet felszállni.
  • a Dél-pesti autóbuszgarázs felé közlekedő járatok nem érintik az Akácvirág utca megállót. A 980-as buszra ideiglenesen a 161-es járat Szent kereszt tér megállójában, majd a Bakancsos utcában az Újlak köz kereszteződése előtt lehet felszállni.

Közlekedési változások a BKK INFO és a BKK FUTÁR felületén

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan friss információkat nyújt a BKK INFO alkalmazáson keresztül. A www.bkkinfo.hu weboldalon, illetve a BKK INFO iOS és Android rendszerű mobileszközökre is elérhető alkalmazásában a közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el: a járatfigyelő funkcióra feliratkozók az általuk sűrűn igénybe vett vonalakról az összes közlekedési információt azonnal megkapják.

A weben a futar.bkk.hu címen, illetve mobilalkalmazásként is elérhető BKK FUTÁR applikáció segítségével valós idejű adatok alapján tervezhetik meg utazásukat. Az alkalmazás a közösségi közlekedési járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas.

A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetők el: a fővárosban közlekedők interaktív térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk; az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a fenti címen.

Budapest, 2018. szeptember 20.

Budapesti Közlekedési Központ