A 2-es villamos rövidített útvonalon jár pályakarbantartás miatt szeptember 16-án

A 2-es villamos 2018. szeptember 16-án (vasárnap) egész nap a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekedik, mert a Balassi Bálint utcában pályakarbantartást végeznek.

A 2-es villamos a Kossuth Lajos tér M, az Országház, látogatóközpont és a Jászai Mari tér megállókat nem érinti. A kieső szakasz adottságai miatt pótlóbusz-járat nem közlekedik; a Kossuth Lajos tér M és a Szent István körút között a 15-ös és 115-ös autóbuszokkal lehet utazni.

Díjszabási tudnivalók

A kieső szakasz adottságai miatt külön pótlóbusz-járat nem közlekedik, azonban a kimaradó szakasszal párhuzamosan közlekedő 15-ös és 115-ös autóbusz a munkák időszaka alatt pótlójáratnak minősül a Kossuth Lajos tér M és a Szent István körút megállóhelyek közötti szakaszon. A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A 15-ös és a 115-ös autóbuszról a villamosra vagy a villamosról a 15-ös vagy a 115-ös autóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.