A H8-as HÉV megosztva közlekedik karbantartás miatt szeptember 8-án és 9-én

A H8-as HÉV megosztva, az Örs vezér tere és Cinkota, valamint Kerepes és Gödöllő között közlekedik 2018. szeptember 8-án és 9-én (szombaton és vasárnap) karbantartási munkálatok miatt. Cinkota H és Kerepes H végállomás között H8-as és H8Y jelzésű pótlóbusszal lehet utazni, melyeken a kerékpár szállítása megengedett. A H8-as HÉV pontos menetrendjéről a BKK honlapján részletesen lehet tájékozódni.

  • A H8-as és a H8Y pótlóbuszra Cinkota H végállomásnál a Szabadföldi úton a 992-es éjszakai autóbusz Cinkota H megállójában; Kerepes H végállomásnál a 992-es éjszakai autóbusz megállójában lehet felszállni.
  • A H8-as pótlóbusz Kistarcsa, kórház H érintésével közlekedik és a HÉV-állomások 992-es éjszakai autóbusz megállóhelyein áll meg.
  • A H8Y pótlóbusz az Auchan Liget 92-es autóbusz megállóhelyének érintésével – Kistarcsa, kórház H megállóhely érintése nélkül – közlekedik, továbbá a HÉV-állomások 992-es éjszakai autóbusz megállóhelyein áll meg.
  • A H9-es HÉV a teljes útvonalon, az Örs vezér tere és Csömör között közlekedik.

Menetrendi információk

A HÉV-pótló buszok nem rendelkeznek FUTÁR fedélzeti egységgel, ezért a BKK utazástervezőjén, valamint a közterületi kijelzőkön az autóbuszok közlekedéséről csak az előre tervezett menetrendi információk jelennek meg.

Díjszabási tudnivalók

A HÉV-ről a pótlóbuszokra vagy viszont történő cinkotai átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

  • A HÉV-ről  a pótlóbuszokra vagy viszont történő kerepesi átszállásnál a megváltott HÉV menetjegyekkel lehet tovább utazni.
  • A H8Y jelzésű pótlóbusznak a H8-as HÉV menetrendjében nem szereplő Auchan Liget megállóját díjszabási szempontból Kistarcsa, Kórház HÉV megállónak felel meg.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.